BIldbomb!

Här kommer en bildbomb från förra hoppträningen, jag är sjukt nöjd och Micke (tränaren) tyckte jag kan tävla 90cm nästa gång vi åker på tävling! :D
 
 
 
Vad tycker ni? :)

Ridpasset i tisdags

Igår red jag ett lättare dressyrpass. Fokusen var att han skulle bli mjuk och avslappnad och hålla formen stadigt. I början var han ganska hård i munnen och trixade med bettet en del. just nu rider jag på ett två delat men ska byta till ett tredelat.
 
Men allt eftersom bleb han mer avslappnad och fick tillslut en fin form och var mjuk. Jag började sen jobba i dressyr, vilket verkar gå bättre att gå i form än i skritten.. skumma häst.
 
Jobbade han på åttor i trav och sen i varje volt i en åtta så red jag 3 varv och sen fortsatte på åttan, tyckte övningen funkade bra för då fick jag flytta han i sidorna och han fick byta varv ganska ofta så att ingen sida blev mer arbetad än den andra.
 
När jag var nöjd men denna övning så blev det galopp på fyrkantspåret, och vänster börjar komma mer och mer (han galopp är inte lika fin där) Och jag fick han bitvis i form. Högern satt ganska bra idag och formen var bättre i det varvet, och jag fick han ordentligt samlad i mellan åt.
 
Därefter joggade jag han en stund och sen avslutade vi med skritt.
 
Det började regna lite i slutet så jag passade på att både stretcha och massera Kungen, vilket jag tror uppskattades från han sida!
 
Är på killens dator så en gammal bild får duga ;)
 


Andra hoppträningen

Här kommer bilder från hoppträningen som var ett tag sen (alltså inte förra veckan).
 
Han kändes helt ok under passet, han var ganska stark och det blev lite stopp och vägringar, men vi lär oss allt från grunden i hoppning nu tänk på det ;)
 
Taggad!
 
 
Travbommar
somsagt taggad!
 
 
Så vad tycker ni? :D
 
 
 

Gårdagen

Åkte på den sena hoppträningen igår och hann då inte blogga förräns nu.
 
Det gick iaf bra, Kungen skötte sig hyfsat i transporten påvägen dit, han rör sig ganska mycket men lägger sig iaf inte ner i den ._.
 
Iaf så fick jag träna på att hålla om han och samla min galopp bättre så att vi inte rusade mot hindrerna. De gick lite fort till en början men efter ett tag hoppade han bättre :)
 
nytt hopprekord blev det också, 1 m wiho! :D
 
Sen hoppade vi bana, hoppade studs med fyra hinder, jisses på den fick vi många stopp då han blir osäker när det är så många hinder, men till slut flöt det på bra.
 
dom två sista runderna låg hindrerna på 90cm och Kungen och jag var superduktiga och kom runt med endast ett pet, jäklar vad glad och stolt jag är över min häst, det har ju som sagt bara gått 3 hopplektioner. :D
 
Linn var med så hon fotade en massa så jag ska få bilder av henne sen :D
 
bjuder på en gammal ;)
 
 
 
 

Förra hoppträningen

Var som sagt på hoppträning förra torsdagen och nu kommer en liten summering.
 
I början av passet var Kungen på hel spänn och när vi skulle sitta ner i sadeln utan stigbyglar ville han inte trava över travbommarna utan hoppade över dom, detta resulterade i att vi fick ta om övningen om och om igen tills han travade lugnt över.
 
Nästa övning var att travhoppa ett litet hinder och att jag skulle stå i fältsits, nu hade han lugnat ner sig och allt gick som en dans. Detta skulle även ske i galopp och även detta gick prima.
 
Sedan skulle vi hoppa tre hinder i en följd och när detta var klart skulle vi hoppa tre andra lägga ihop dessa serier och hoppa en hel bana.
 
Dock hände det en liten olycka under ridpasset (inte jag och kungen) och träningen fick ta en paus en stund. Efter att allt hade ordant sig fick jag och Kungen ta en sista runda och den gick bra.
 

Jag tyckte Kungen skötte sigt bra, men han behöver mer stöd från mig som ibland kan bli lite feg. I och med detta blir det lite flacka hopp, vägringar och rivningar. Han var även pigg som tusan och blev stark men lyssnade bättre när han hade gått en stund. Men det gick helt klart bättre än sist och jag får tänka att han fakiskt aldrig har hoppat innan han kom till mig. Banan på slutet låg som  minst på 80cm och det högsta på 95cm (som Kungen alltid hoppade hur fint som helt på)
 
 
Övning nummer 2 i trav. Jag tappar stigbygeln och lite sånt, kan tyvärr inte redigera filmen heller ;)
 
 

Varmt....

Var nyss upp till stallet och shit vilken värme det är idag!
 
jag har turen att jobba idag.. 14-21:30 så Kungen fick motioneras bland bromsar och svett.
 
Jag longerade han till en början med grimma och lina, jag ska köpa ett loneringssystem någon gång i framtiden men just nu står andra saker på listan så det fdår duga med grimma en så länge.
 
Efter ca 10 min med både skritt, trav och galopp tog jag av linan och körde lite löst. Jisses vad duktig han var med! Han gjorde precis som jag sa och både lyssnade på mina rörelser och rösten. Detta ska vi filma nästa gång!
 
Avslutade med att han skulle följa efter mig i skritt som nervarvning, han följde mig som en hund denna fantastiska häst! :)
 
Har inga bilder på denna dator så det får bli en gammal ;)

Fredagens ridpass

Blev ett litet lätt dressyr pass idag efter hoppträningen igår. Mer inlägg, bilder och film kommer sen om det ;)
 
Iaf så var fokusen att jag skulle lösgöra han med åttor, skänkelvikningar och olika fomer.
 
Jag tyckte att han var lite lat idag och ville helst inte jobba med bakbenen under sig. Han var samtidigt ganska hård i munnen och trixade med bettet en del. Men till slut fick jag han ganska avslappnad och formen börjar komma i galoppen med, den måste samlas mer för att kännas helt bra. Jag tror att han inte riktigt orkar att bära upp sig än utan gasar på mer för att "fly undan" arbetet. Tränade samtidigt nedsittning och visst går det framåt långsamt.. Väldigt långsamt... Dock blir hans form avslappnare och finare när jag sitter ned.. skumt..
 
Aja han är nog lite trött sen igår med och jag red i ca en halvtimme bara idag, Men det går framåt iaf! :)
 

Dagens Sanning... #1

En sak jag är extra noga med, är egentligen ganska fånig..
 
Det är nämligen så att jag har ganska höga krav av vem och vilka som får mocka min häst box. Detta gäller inte bara Kungen utan även när jag red River så var jag lika petnoga av mig. Det ska även mockas på ett speciellt sätt..
 
1. Det är viktigt att allt kiss och bajs är borta, Jag skulle inte vilja ha skit i mitt rum om vi säger så..
 
2. Vattenhinken ska vara så ren att inte ens ett litet sågspånn ska existera där.
 
3. Det ska sen vara plant för hästen och nu när jag har torv blandat med spån så ska det vara lika mycket mängd över allt. Alltså om man lägger i mer spån/torv ska detta blandas direkt med resten som finns kvar i boxen.
 
4. Det ska vara sopat en bit in i boxen och även där höset ligger.
 
5. Till sist stängs boxdörren och då är det viktigt att även gången är rensopad..
 
Ganska löjligt egentligen, kanske inte ettan med resten av punkterna. Jag tror nämligen att Kungen skiter i om underlaget är plant eller inte..
 
 
Även höet ska ligga på en speciell plats... Och krubban ska skuras ur VARJE dag...
 
Någon mer som är som mig?
 
 

Morgontrötta och regn

Hade utsläppet idag som i vanlig ordning, eftersom jag har ansvaret denna vecka. Hästarna är alltid så himla söta på morgonen, gnäggar tyst och ser alldeles nyvakna ut. Kungen brukar även ligga och sova i boxen och brukar då ofta ha spån i öronhåret, så söt! :)
 
Efter morgonsysslorna tog jag och Kungen en uteritt, kravlöst eftersom det är hoppträning imorrn :)
 
Och precis när vi skulle rida ut så öppnar himlen sig och det bara öser ner.. Men Kungen hade all utrustning på sig och jag hade hjälmen knäppt så vi begav oss ut ändå. Det var evigheter sen jag red i regn.. Men det var inte så farligt. Jag är Otroligt bekväm ibland (läs lat) och rider helst när det är fint väder, men det får inte vara för varmt heller då kan man ju bli svettig ;)
 
Det slutade regna efter halva ridturen och Kungen skötte sig bra och var pigg och glad! :)
 

Styrelsemöte

Var som sagt på styrelse möte igår. Jag är nämligen redaktör för Väddö Hästsällskap, en liten förening i roslagen. Jag skulle egentligen på en clearround den 4/8 men det var för få anmälda, men nu har vi gjort ett nytt datum, nämligen den 25/8! Och jag kan vara med, men vilkoret var att tävligen skulle vara klar så jag hann till jobbet kl 16 samma dag.
 
Yay superglad! Kommer kanske komma en clerarround i dressyr i oktober, håller tummarna!
 
Det var några på mötet med som tyckte Kungen hade ett litet speciellt (konstigt) namn, haha dem undrade om pappan hette Darth Vader XD
 
Gott fika var det med, nästa gång är det jag som är fika ansvarig, HJÄLP! ;)
 
 
Snyggt ekipage!

Dagarna

Kungen har fått vila i två dagar då jag har haft mycket att planera in!
 
Måndags: Jobba fram till klockan 14, åkte hem mockade både Kungens och Cassies (andra hästen i stallet) eftersom hennes ägare är borta. Fixade ordning foder. Åke hem och käkade middag. Sen var det iväg på styrelsemöte (blir ett till inlägg om det sen!) Åkte till stallet tog in hästarna och sov.
 
Tisdag: Var upp till stallet och släppte ut kusarna. Fixade fodret, mockade, fyllde på med vatten etc etc, alltså morgon görat! Jobbar idag mellan 14-21:30 så det blir ingen ridning för min del idag. Åker upp sen efter jobbet och släpper in vilddjuren igen :)
 
Men imorrn ska jag banne mig rida! :)
 
 
 
Så fantastiskt fin häst! <3
 

Men Kungen...

Var upp tidigare idag (Lördag) och mockade, fixade i stallet och red så möttes jag av en uppkliad svans, inte vilken svans som helst utan Kungens..
 
När Kungen kom hit så hade han ett litet uppkliat sår i svansen, roten, och det hade lossnat lite hår. Detta läkte fint och hår började växa igen, men nu har han gjort det igen, och mycket större.....
 
Han står nog och kliar sig mot något träd just för den gamla sårskorpan var kvar, och nej han har inte eksem. Så nu blire till att smörja, smörja och smörja tills det är läkt och fint igen!
 
Det är inte det snyggaste han har gjort kan jag säga!
 
Tur att det redan håller på att läka fint och håret är påväg ut igen! :)

Bett

Hej behöver er hjälp nu!
 
Jag har lite funderingar angående bett just nu! Jag rider just nu uteritter med hackamore (vilket Kungen har ridits mest på innan) Men jag gillar inte att hoppa med det då jag inte får samma kontakt som när man hoppar med bett, det blir liksom inte samma stöd. Vill även ha ett bett som är godkänt att tävla med i dressyr då jag vill börja tävla han lite smått i det i höst.
 
Jag fick även med ett rakt bett men som jag inte tyckte funkade, men jag ska testa igen i veckan som kommer, funkar det inte då så utesluter jag det helt, fick också med ett pessoa men har tygeln i den stora bettringen, det är tre-delat med rörliga delar och detta går hanbra på i hoppningen men mindre bra i dressyren då han börjar gapa.
 
har funderat på dessa bett, jag vill ha ett så milt som möjligt då han inte blir stark.
 
 
Vanligt enkelt tre-delat Eggbett.
 
 
Tre-delat med sötmalm, rörliga ringar.
 
D-ringsbett med rörlig mittdel.
 
Vet ni om man får tävla på dessa bett? Vilket tror ni skulle passa?

We will fade into darkness

Här kommer lite bilder från ett ridpass förra veckan, stundvis gick  han hur bra som helst och några stunder gapade han med bettet i munnen, jag ska kolla efter ett bett med sötmalm som är tre-delat, det kanske skulle vara något för herren?
 
Jag måste verkligen förbättra min sits, ska be någon longera Kingen när jag sitter ned i sadeln, jag skumpar en hel del just nu.
 
 
 
 
 
 
 
vad tycker ni om bilderna, gillar ni bilder som inte är redigerade alls eller är det roligt med sådana här bilder ibland också?
 
 
 
 

RSS 2.0