Uteritt

Blev en härlig helt kravlös uteritt för mig och Kungen idag. Kändes jätteskönt att absolut inte ha några krav alls efter den här stressade veckan! Kungen var lugn som en filbunke trots att han inte har gått så mycket tidigare i vecka. Var en del bilar ute idag men Kungen verkade inte bry sig speciellt mycket, väligt skönt med en häst som är cool i dom flesta lägen! 
 
Blev iaf en tur med alla gångarter och Kungen fick välja fart själv, eller ja till en viss gräns iaf ;) Galoppa tyckte han var roligt iaf! 
 
Efteråt blev det mycket ryktning och stretching, Kungen bara stod och njöt! 
 
Nu är hagen färdig mockad och jag ska bara packa ihop dom sista sakerna och sopa alla golv i stallet sen är jag och Kungen flytt klara! :) 
 
Ser fram emot terräng hoppningen imorrn! :D 
 
 
Sötaste hästen! <3 
 
 
 

Schema

Kungen kommer få ridas lite nu och då den här veckan, har otroligt mycket att göra då jag ska flytta i juli och är borta hela veckan innan med Kungen. Men såhär ser veckan ut och har gjort: 
 
Måndag: Longerade. Kungen fick också på sig sitt nya flugtäcke då vi har fått otroligt mycket broms! Myste lite med han i stallet. Jobbade 7-14:30.
 
Tisdag: Kungen fick vila. Min pojkvän fyllde år si vi var hos hans mamma hela dagen/kvällen och hade det trevligt :) 
 
Onsdag: Kungen får vila. Jobbar 12-21 och före jobbet har jag varit på verkstaden med bilen och fått 4 nya sommardäck! Efter jobbet ska jag hjälpa till att städa pojkvännens hus eftersom vi inte kommer vara här på över en vecka sen ;) 
 
Torsdag: Jobbar 7-15, Kungen ska få sig en uteritt, helt kravlöst och vi ska bara ha det najs! Ska mocka ur det sista i hagen och förhoppningsvis hinna städa undan allt i stallet om jag hinner. Ska bort på kvällen och hämta ett soffbord jag har köpt. 
 
Fredag: Åka in till Norrtälje med William och shoppa allt jag behöver till det nya boendet. Kungen blir det lite terränghoppning för hade jag tänkt. Ska packa klart för avfärd mot raggarö (åker på lördagen) bilen ska packas med både hästgrejer och människo saker. Mitt rum ska dessutom hinnas packas ner i lådor så det är klrt till flytten. 
 
Lördag: Jobbar 6:30-14:30, åker hem och lastar in häst och pojkvän och åker mot Raggarö. Kungen får vila eftersom han ska träffa lite nya kompisar. 
 
Söndag: SEMESTER!  Kungen blir det säkert en långritt för på fina Raggarö :) 
 
Jo tack, det känns att man lever! 
 
The flying helicopter ;) 
 
 
 

Kungen hoppträning 19/6-13


Uppdatering: status!

Skrev för ett tag sen om allt som skulle hinnas tills jag flyttar till nytt stall, nu är listan uppdaterad och det är mindre än två veckor kvar tills allt ska bli klart!! 
 
Det som ska fixas i stallet inom en TVÅ veckor!!
 
Mocka ur två hagar (stryker hälften för jag och Denise ska ta en hage i var och min hage har jag mockat ut hälften ungefär!)
Mocka ur boxen
Städa boxen (tvätta väggar + krubba) (har en vägg kvar plus krubba)
Städa på höloftet
Byta ut lite stolpar
Laga staket
Byta ut en plnaka på boxen
 

Jag hann med mycket förra veckan och förhoppningsvis är allt klart den här veckan, så kan jag ta det liite lugnare nästa vecka ;) 

Nuläget

Har varit rätt dött här på bloggen, Kungen har haft tappsko i en vecka, so that's why! Men vi är back on track så här kommer en summering av dom senaste ridpassen! 
 
Lördags: Blev longering efter vilan. Kyra hade dessutom varit lite dum mot Kungen och sparkat han på ena bakbenet. Kungen var lite varm och ömade lite på fredagen men var ej halt. På lördagen såg benet fint ut igen och det syntes inget när jag longerade, varken i skritt eller trav. Han var inte svullen eftetåt heller så han har troligtvis bara fått en smäll. Så jag kommer jobba på som vanligt med han om han inte skulle bli sämre såklart! 
 
Söndags: Vila 
 
Måndags: En lugn uteritt helt kravlöst. Kungen var fem och inte femton.. Men det är ju alltid trevligt att han har barnasinnet kvar.. och att bli rädd för grus som har en annan färg är ju helt normalt, eller?? Haha anledingen att han beter sig som fem ibland att han får för mycket öäverskottsenergi när han inte rids.När man väl kommer ut då på en ritt då så ska han ha koll på allt, och då hinner han inte riktigt ha koll på saker som är nya eller oväntade saker typ som fåglar som flyger upp ur buskar etc etc... Men vi skulle ändå inte arbete denna dag så han fick nog bort en del av "tittigheten" för nu fick han ju faktiskt titta ;) 
 
Tisdags (idag): 
 
Blev lite mer jobb idag. Jobbade han i en lång och låg form i både skritt och trav. Vill börja jobba ordentligt på hans ryggmuskler och att jobba lång och låg är toppenbra för ryggen. Jobbade även med öppnor och skänkelvikningar i skritt. travade nedsutten och då jobbade han på fint. Idag var ett bra ridpass helt enkelt, inga konstigheter. Kungen var iaf inte fem år idag ;) 
 
Resten av veckan: 
 
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Longering
Fredag: Vila
Lördag: Vila 
Söndag: Uteritt
 
 Längesen man hade dressyrlektion, måste bokas in snarast! :D 
 
 
 

status

Såhär ser det ut just nu!
 
Lördag: Vila 
Söndag: Vila/Uteritt
 
Det som ska fixas i stallet inom en månad:
 
Mocka ur två hagar
Mocka ur boxen
Städa boxen (tvätta väggar + krubba)
Städa på höloftet
Byta ut lite stolpar
Laga staket
Byta ut en plnaka på boxen
 
 
Det är lite att göra men jobbar jag på snabbt så kanske 1 eller två grejer är klara till nästa vecka :)
 
Goaste killen <3
 

Fredagens ridpass

Red fram och tillbaks till söderbacen. Ville inte att Kungen skulle gå allt för hårt eftersom vi hade hoppträning dagen innan.
 
Jobbade mycket med skänkelvikningar och öppna. Där vi vände finns det plats att rida på volt så där blev det lite volt arbete med att minska och göra volten större. Kungen tycker det är sjukt jobbigt i vänster varv och det är den sidan han verkligen måste bli starkare i. När vi rider ut vill han gärna ta höger galopp eftersom den är lättre men jag kommer lägga upp så det blir 60% vänster galopp och 40% höger galopp.
 
Red i alla gångarter och sem blev det lite mys i stallet <3
 
Sötaste hästen <3

RSS 2.0