Tävling 25/8-13

Tävlade i söndags en 90cm clear round. Vi var på Roo gård och här kommer en summering av dagen! 
 
Framridning: 
 

Var på gräsbana/terräng banan. Det hade varit kallt på natten och gräset var snor blött och halt. Så där var det bara att skritta och trava. Tog en galoppsträcka med men avslutade den snabbt eftersom risken att han skulle halka var stor. Han var iaf lugnare än vad han brukar vara på framridningen, han blir som 5 år när vi är ute och tävlar! 
 
Framhoppning: 
 

Ett ord. Katastrof. Det var mellan 5-6 ekipage inne samtidigt på en 40x20m bana. Ingen hade koll, absolut ingen! Ropade högt vilket hinder jag skulle hoppa men ingen flyttade på sig, så himla dåligt! Kungen blev väldigt stressad så när det väl var fritt fram att hoppa räcket så känns det som att han ska hoppa men lägger på en tvärnit och jag flyger av och hamnar i hindret. får hjälp att hoppa upp igen, hoppar hindret igen men har tagit bort översta bommen och då hoppar han. Provar på oxern och samma sak händer där tvärnit och jag hamnar i hindret igen. när jag har kommit upp igen så ropar dom på mig att det är min tur att gå in på banan. Fan. Så innan jag ska in oc tävla så har jag alltså hoppat lilla hindret två gånger och flygit av två gånger. Känslan om hur det skulle gå på riktiga banan kan ni ju tänka er. 
 
90cm 
 
Som sagt känslan var usel och jag kände att bara om han hoppar det första är jag nöjd. banan bestod utav en liten oxer som första hindret. Det var det lägsta hindret och jag skulle tippa att det låg på 80-85cm. Men det gick över förväntan. Han är alltid stressad/sprinig första starten och det är något som håller på att tränas bort. Han har varit mycket värre kan jag lova! Vi var helt otroligt nog felfria och jag hade mellanåt en superfin häst på banan. Jag hade önskat lägre hännder, mer följsam med hästen och att han skulle hålla galoppen mer. Men vi gjorde helt klart det bästa med tanke på hur situationen såg ut innan. Han gjorde även ett sjukt fult hopp på trean, jäkla helikopter hopp, haha! Men ju mer träning och rutin så kommer det nog bli jättebra! 
 
 
 
 
 
 
Summering:  
 
Sjävla tävlingsbanan var en bra första lokalbana med två relaterade avstånd och lite olika avstånd på oxrarna. Det var ändå bara 9 felfria utav 22. Framhoppningen var för liten för så många ekipage inne samtidigt (som dessutom) inte hade någon koll. Tyckte även att många deltagare var otrevliga. Har bara varit ute på pay and jumps innan och det var helt annan stämmning där. Till och med min syster som inte red tyckte dom var otrevliga (och hon hörde inte ens hälften) sjukt tråkigt! Så den här tävlingen får nog bara 2 av 5 poäng pga den dåliga planering med framhoppningen och den sjukt dåliga stämmningen. 
 
Dock är jag stolt över Kungen som alltid ställer upp när det gäller! :) <3 

Mycket jobb = dålig bloggning

Har haft en fullspäckad vecka och en ny har börjat! Men det har ändå hunnits med en del ridning och min och Kungens första lokala tävling har vi varit ute på! Såhär såg förra veckan ut! 
 
Måndag: Uteritt
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Dressyr. Jobbade mycket med ställa han åt båda hållen, jobbade även mycket på volt.
Fredag: Vila 
Lördag: Uteritt, lydnad och träna nedsittning. 
Söndag: Tävling 
 
Så det var en ganska lugn vecka trots att det var tävling på söndagen. Förhoppningsvis blir det mer ridning den här veckan. Målet varje vecka är ju ändå att han ska gå 5-6 dagar. Inlägg om tävlingen kommer senare! :) 
 
 

Det som varit

Känner att jag suger ganska mycket på att blogga, men men what do? Här kommer lite uppdatering iaf! 
 
Förra veckan red jag tre dagar, han fick lite semester efter den hårda ridlägersveckan! 
 
Ridpass 1: Uteritt, Kungen var crazy! Fattar inte att han kan få så himla mycket överskotts energi av att stå tre dagar. Han fick ju stå för att jag ville vara snäll, han gick ju liksom 10 ridpass veckan innan. Aldrig igen säger jag bara! Tur att han bara blir pigg och inte dum, haha :) 
 
Ridpass 2: Longering. Kungen fick longeras med inspänniningar så han ska börja jobba med ryggen vid longering. Han fattade inte riktigt varför han skulle gå i form men var avslappand av och till iaf så det kommer vi fortsätta träna på! 
 
Ridpass 3. Hoppträning. Kungen var lite loj till en början men gjorde jättefina galoppfattningar både höger och vänster varv. sista rundan låg på 90-95 cm (förutom 5,5:an) och jag vill bara skrika åt mig sjäkv, NER ;ED HÄNDERA!!!!! Fattar inte varför dom åker upp. Den jävla ovanan ska förvsinna inom kort! Men Kungen var superfin! Rätt galopp bra taxering och avståndsbedömning och över den lila oxern (som var högst) hoppade han skit snyggt över, stolt över min kille!! :) 
 
Denna vecka
 
Måndag: Blev en uteritt med mycket skritt och lite trav. Hade en väldigt fin och avslappand häst hela rundan! påväg hem i skrittarbetet körde jag öpnna och ställde till höger och vänster, jobbigt som fan tyckte Kungen! 
 
Tisdag: Vila 
 
resterande vecka kommer se ut såhär: 
 
Onsdag: Vila 
Torsdag: Dressyr 
Fredag: Vila 
Lördag: Uteritt 
Söndag: Hemligt, hehe :) 
 
Här kommer filmen på vackraste hästen från hoppträningen! :) 
 
 

Hemma igen!

Kom hem igår från ridlägret klockan 23:00 stod hästtransport och bil utanför stallet med en trött Kungen och en trött Louise som kört i 5 1/2 timme.... Hade iaf världens snällaste häst under dit och hemväg, stod stilla hela vägen trots rödljus, rondeller etc etc... 
 
Kungen fick stå idag (han har ju gått 10 pass på 7 dar) så det var nog bara behövligt! Han ha skött sig superbra under hela veckan. Kommer komma ett mer detaljerat inlägg sen. Har några filmer som ska läggas ut men bilder kommer senare! :) 
 
Är rätt sliten idag efter att ha jobba 14-21 och imorrn kör vi på ett jobbpass till! Såhär ser Kungens vecka ut! 
 
Måndag: Vila 
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Longering
Fredag: Uteritt
Lördag: Vila
Söndag: Hoppträning 
 
Mycket uteritter eftersom han har gått på ridbanan typ hela tiden, förutom två terränglektioner, riktigt lärorik och roligt ridläger har det varit! :) 
 
Världens finaste kompis! :) 
 
 
 

Hur går det med mina mål?

I början av året skrev jag om mina och Kungens mål för 2013 var, och ni som inte kommer ihåg så var det dessa: 
 
Här kommer målen för 2013! 
 

Hoppa pay and jump 90cm 
Träna bana med alla hinder på 1 m 
komma ut på iaf en terräng träning 
 
Börja träna mer regelbundet 
komma ut på pay and ride (det vill säga dressyr clear-round typ) 
Få en mer samlad galopp 
 
Så här kommer en mittbedömning ( det har ju ändå gått 8 månader av året) 
 
Hoppa pay and jump 90cm - Det målet har vi inom en kort tid uppnåt, vi ska nämligen starta 90cm lokalt inom en snar framtid! :) 
 
Träna bana med alla hinder på 1 meter - Dit är det nog inte så långt kvar till heller! Vi hoppade ju ett hinder häromdan på 1 meter och dom andra låg mellan 70-85 cm så snart så! 
 
Komma ut på iaf en terräng träning - Har pratat med Annelie om det ska komma ut någon bra tränare snart så förhoppningsvis är vi klara det målet också :) 
 
Börja träna mer regelbundet - Hoppar en gång i veckan nu för tränare så det är bara dressyren som ska falla på plats, i slutändan vill jag nog träna dressyr 2 gånger i månaden :) 
 
Komma ut på en pay and ride - När jag har lärt mig sitta ner i sadeln och kunna använda mina hjälper så kommer jag boka in en pay and ride. 
 
Få en mer samlad galopp - När Kungen är uppvärmd kan jag få han att jobba i kort galopp i högervarvet. Vänster är dock svårare men det jobbar vi på nästan varje dag. 
 
Som det ser ut nu ligger jag bra till med mina mål, alltså var det ganska bra satta mål, tummen upp till det! :) 
 
 
När vi red för tränare i vintars :) 
 
 

Äntligen!!

Nu är jag och Kungen påväg till Jutagården, kommer bli så jäkla nice!! 
 
 

Pay and jump Uppsala Ponnyklubb 3/8

Åkte som sagt på pay and jump med Kungen här kommer summeringen av dagen! 
 
Resan dit/hem  
 
Kungen är alltid lättlastad men kan tycka det är jobbgt om det är mycket svängar/stopp/kurvor men han var stilla i transporten hela vägen dit. När vi skulle lasta hem så "dansade" han lite i transporten men inte så farligt. Han är oftast bara rastlös eller utråkad och börjar då gå åt sida fram och tillbaks, han är aldrig dum :) 
 
Framridning 
 

Kungen blir alltid typ 5 år i hjärnan när vi kommer fram. Ska stirra på allt gå högrest och inte lyssna så bra på en. Oftast är det min pojkvän som får utstå mest skit från han, men skit är att han ska liksom gå på han lite och puffa. Kanske ska tillägga att min pojkvän är alldeles för snäll mot Kungen och brukar aldrig säga åt han att han ska sluta så jag tror Kungen utnyttjar han lite^^ Men så fort man sitter i sadeln slutar han med dumheterna och vet att han ska bli 15 år igen. Framridningen var runt anläggningen och i ridhuset vilket var superbra! :) 
 
Framhoppningen 
 
Var i minsta laget. Kungen som har en ganska stor galopp kräver lite mer svängutrymme så fick trava först och sen lägga i galoppen när vi kom rakt mot hindret. Han hoppade allt utan att vägra men det blåste till över hindret som vi inte var beredda på så han blev lite rädd första gången men förstod iaf att det inte var farligt. Det var bara 2 inne på framhoppningen per gång vilket var superbra! 
 
Första starten 70 cm 
 
Oj oj vilken spänd häst det var här. Och när Kungen spänner sig så blir kvaliten på galoppen sämre och min hand blir högre= ingen bra kombo. Men jag försökte göra det bästa av situationen så där jag kände att galoppen sög fick han helt enkelt travhoppa. Han är alltid såhär på första rundan, det ska vi träna på och det ända sättet att träna på det är att åka på många pay and jumps! Men vi var felfria så lyfta benen kan han iaf. Det ända hinder han tittade lite på var ett med en liten grind men han hoppade över det iaf :) 
 
 
 
80 cm 
 
Han var mycket mer avslappand! Vi hade mer galopp och jag kunde kommunicera bättre med han, vilket var jäkligt skönt! Dock fick vi ett skit pet på oxern. Det som stör mig mest är att det var inte ens högsta punkten han rev om ni förstår vad jag menar. Han touchar med ena bakhoven så den rullar ner. Men annars var han fin, han kom nära några hinder och jag red med lite för hög han ibland med det är sånt som ska tränas på! :) 
 
 
 
80cm andra rundan 
 
Blev fbesviken på första 80cm rundan och fråga om jag fick rida en till runda, vilket jag fick! Och vilken AMAZING runda det blev sen då! Felfria och hoppade alla hinder i galopp (den ända gången han travar är när vi ska byta galopp) vi kommer lite nära 3:an och 7:an men vi kommer över och ingen bom rullade ner. tröck av han lite extra innan trean eftersom vi rev den innan och ville inte riskera det igen :) Nej men han var superfin och jag är supernöjd över denna pay and jump, helt klart den bästa! :) 
 
 
Det jag ska träna på till nästa gång: 
 
  • Sänka händerna, dom börjar komma lägre men måste göra det i alla situationer. 
  • Träna mer på distanser med Kungen, det ger resutat som vi ser på filmerna :) 
  • Vara lugn. En stressad Louise = en stressad häst
Det finns säkert en miljon grejer till men vi börjar med dom här och såklart fortsätta träna med allt som vi redan håller på med nu :) 
 
 

Söndag plus måndag

Har haft fullt upp hela helgen, lördagen kommer komma i ett annat inlägg som blir inriktat helt på pay and jumpen. 
 
Söndags: Red ut med fina Kungen. Brukar alltid göra det efter en tävlingsdag. Han fick röra sig i alla gångarter och vi körde på lite extra i galoppen så han fick sträcka ut sig ordentligt! Enda kravet var att han inte fick dra iväg men han var lyhörd större delen av ridturen. Vi hade det ganska lugnt med bromsen vilket var både skönt för mig och killen, annars brukar dom rackarna bita mig på ryggen vilket inte är så skönt när det völ börjar klia sen. Men en helt okomplicerad ridtur helt enkelt! :) 
 
Måndags: Red ut även idag, han har ju gått hårt i ridhuset i veckan, både dressyr, hoppträning och sen en pay and jump på det. Körde samma stuk som i söndags, bara krav att gas och broms skulle funka och det gjorde den som vanligt :) Red en lite kortare väg en vanligt då det var nästan 30 grader när vi red ut så vi var kanske borta 30-40 min eller nåt. Typ inga bromsar alls idag, vilket var konstigt men dom kanske börjar försvinna nu, hoppas på det :) 
 
I stallet blev det dusch för Kungen, har man kladdat in sig i kåda får man faktiskt skylla sig själv, så nu glänser han som den stjärna han är ;) 
 
Annars så har jag tvättat alla sktiga grejeroch putast all utrustning som man kan putsa så nu ser mina beiga ridbyxor beiga ut igen och inte helt nerkladdade med hästsalva och annat gott :) 
 
Gammal bild på en gammal häst ;) (att hoppa i dressyrsadel är svåååååååååårt!) 
 
 
 

Oj Oj

Vilken dålig bloggerska jag är. Skyller på det gamla vanliga att jag jobbar på tok för mycket! Denna vecka har mitt jobbschema sett ut såhär! 
 
Måndag: 13.30-21.30 
Tisdag: 7-15 
Onsdag: 12-14, 21-7 (fick hoppa in och jobba natt)
Torsdag: 16-21:30 
Fredag: LEDIG! 
Lördag: 7-15 
Söndag: 7-15 
 
Så ja det har varit mycket, en här kommer veckan i hästväg istället! :) 
 
Måndag: Kungen fick vila 
 
Tisdag: Dressyrade lite i ridhuset.  Kungen börjar äntligen släppa i sidorna under dressyrpassen och han börjar gå fint innerställd. När han är uppvärmd går han korrekt i skritt 100% av tiden traven är det nästan hela tiden och galoppen är det bara ibland, men med små bebis steg kommer vi framåt :) 
 
Onsdag: Kungen fick vila, jobbade ju rätt lite den här dagen ;) 
 
Torsdag: Hopptränade, Kungen skötte sig SUPER! Vi flög över 1 meter oxern på första försöket, sen blev det några nitar på det hindret för matte var inte så snäll med vägen men dom två sista gångerna hoppade han det som inget. Finaste hoppade även 5,5:an på 80cm jättefint, och tog planket som om det var 30 cm. Har världens bästa häst! 
 
Fredag: Red ut idag, Härligt och utan broms, me like! Där efter blev det att bada häst lite eftersom han har hittat kåda... Frisera man och svans. Smörja sadel, träns och putsa skor. Har även packat ridgrejer för imorrn drar vi på pay and jump 70 och 80cm, i Uppsala, håll tummarna! 
 
Detta kommer att ske: 
 
Lördag: Pay and jump 
Sändag: uteritt 
 
Såhär såg vi ut i tisdags! :)
 
 
 
 

RSS 2.0