Bommar

Idag satt man äntligen i sadeln igen och Kungen fick jobba på ordentligt! 

Såhär såg övningen ut idag: Från vänster: 

2 bommar med 18 meter emellan. Man ska få plats med ungefär 4-8 galoppsprång. Jag lyckades bara med 4 haha. Kungen brukar vara smått galen när bommarna kommer fram och efter första bommen så bara drar han sig vidare till nästa, helt galen. Men det positiva idag var att han var liite mer kontaktbar än vad han brukar vara. Och han höll galopp större delen av passet. 

I mitten ligger det 4 bommar det är 3 meter mellan varje förutom den sista/första (beror på vilket håll man kommer åt) där är det 2,5 meter. Kungen skötte sig exemplarisk på denna övning. Han kom bara fel 1 gång men puschade man honom lite så gick det bra iaf. Han var superfin från både vänster och höger. Denna övning fattade han direkt vad den gick ut på :) 

Längst till höger är det 3 bommar med 9 meter mellan, 3 galoppsprång. Denna blev det pannkaka av hela tiden. Kungen gick fram i en alldeles för stor galopp och det blev för tight för att komma bra så det var nog bara en gång han fick on tre mellan två bommar, sen drog han på igen. 

Sånna här övningar kommer vi få jobba oss trötta på. Men uppenbarligen måste vi nöta och nöta tills det sitter bättre. Kungen var till och med svettig på rumpan efteråt så något måste jag ha gjort rätt iaf ;) 
Bubben efteråt ❤️ mysiga hagar va? ;) 

Igår

Hade hundra saker som skulle hinnas med igår plus att jag skulle jobba. Besiktade även bilen som inte gick igenom, ingen big suprise egentligen men det kommer kosta många tusen kronor innan den är hel.. Anyway så fick Kungen vila men jag tror inte han dog utav det ;) 


Det är inte lika torrt i hagen kan jag lova! ;)

Förra veckan

Fredag: red ett dressyrpass och kungen var finare än någonsin! Jobbade mycket med övergångar och halter. Värmde upp med skrottjobb och halter sedan trav-skritt-trav och från trav till halt. 

Började sedan med galoppen på 20 metersvolter. Både vänster och höger satt och vänster börjar komma allt mer och mer vilket är superroligt! :) högervarv kom han ner jättefint i form i en kort stadig galopp. Avslutade med att trava av med lång och låg form och skrittade av han på en slinga runt stallet. 

Lördag: Hann inte rida så Kungen fick vila. 

Söndag: Kungen löshoppades. Gjorde upp en bana med 2 hinder. Ett räcke och en oxer med 10 meter mellan hindrerna. A hjälpte till och det var jag väldigt glad över eftersom det är svårt att vara själv. För er som inte vet så hatar Kungen att löshoppades och idag var han värre än värst. Han vände flera gånger och sprang tillbaka, han var spänd och stod emot hela tiden. Vi avslutade när oxern låg på 80-90cm. Tur att han gillar att hoppa med ryttare, och msn kan inte gilla allt heller ;) 

Måndag: Kungen vilar idag. Har gjort något med naken så den är öm och gör ont och spänner på båda sidor ända ner till mitten av ryggen. Så av den anledning får Kungen skrota i hagen hela dagen ;) 


Parkerar som ett proffs ;) vinterdäcken är på för den delen med :) 

Torsdag = vila

Kungen hade son vilodag idag. Själv jobbar man natt och ska vara vaken några timmar till. 5 timmar ungefär om man ska vara exakt. Kommer sova som en stock gick upp kl 11 idag och kunde inte somna om. Brukar vanligtvis sova till 15 om jag ska jobba natt, men var alldeles för pigg idag. 

Planen för idag ( men om många timmar) är dressyr. Jag och kungen kommer satsa på en pay and ride den 24 november och måste börja träna in programmet så det sitter ordentligt. Har redan ridit det programmet både hemma och borta men det är ju mycket som ska sitta. Imorrn kommer jag satsa på övergångar och galloperna. Även halter ska jag träna på eftersom det är två sånna i lätt C:1 programmet. Ska även be någon i stallet någon dag framöver filma när jag rider hela programmet så ser man tydligare vad som behöver jobbas på. 

Nä nu ska nattugglan jobba vidare så får ni en uppdatering om hur det gick senare på dagen :) 

Världens bästa vän :) 
Uteritt

Blev en uteritt idag i pissigt väder. Kände mig inte jättesugen på att rida men ju närmre man kommer stallet så blir man alltid motiverad igen. Kungen hade såklart rullat sig i all lera, den skit grisen ;) 

Han skötte sig bra under uteritten, fortfarande väldigt på och hängde i bettet. Ryggade några gånger under ritten och det fungerar super på han, han blir mycket mindre hängig och man kan reglera han mer. Jobbade mycket med galoppen i vänster varv. Han fattade fel galopp några gånger men till slut fick han till en jättefin och lugn fattning i vänster varv. Höger varv satt som vanligt. Avslutade med att trava av han i lång och låg form. Härlig uteritt och regnet höll sig undan :) Schema

Veckans schema! 

Måndag: Uteritt barbacka
Tisdag: Markarbete
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Vila
Fredag: Dressyr
Lördag:  Uteritt
Söndag: Markarbete/löshoppning 


Vackert men kallt väder var det häromdan ;) 

Markarbete 22/10

Red lite markarbete med kungen. Han var väldigt på och svårstoppad i början. Vi har ju tagit det lugnt under hela den här månaden och då blir han alltid för på när vi väl ska hoppa. Banan bar redan uppbyggd så jag hoppade den och den var ganska svår men rolig :) vi värmde upp med travbommar som låg från hörnet ut på diagonalen. Det fanns även två bommar på en båge på varje kortsida. Mellan dom skulle man få plats med 3 galoppsprång. I höger varv var det no problems men i vänster varv tyckte han att det var svårt. Extra svårt att sätta under sig och svänga samtidigt. När han var uppvärmd ordentligt så började jag travhoppa på ett hinder. Efter några hopp så började han fatta vem som bestämde farten, hoppade både från vänster och höger och han hoppade hindret glatt. Hoppade en ganska svår linje. Den var uppbyggd på en böjt spår åt båda håll man började med att hoppa in från hörnet på en studs sedan fick man svänga åt andra hållet (beroende på vilket håll man kommer åt) för att hoppa oxer sedan var det studs ut igen. Jag valde att hoppa över att hoppa studsen ut. Med tanke på att kungen var het och stark och att den här övningen faktiskt är rätt svår kändes det bara dumt. Mellan studs och hinder skulle man få in 3 språng och det fixade kungen jättefint :) hoppade övningen några gånger och han satte den jättefint. Avslutade med att galoppera och trava av han över bommarna och han var mycket lugnare på slutet. Skrittade av han med ett leende på läpparna :) 

Bloggpause

Har haft en liten bloggpause av flera olika anledningar. Kungen har inte känts så himla tipp topp. Han var stel i början av oktober, speciellt i ena bakbenet. Inte halt men man såg på steget att han var lite stel. Så vi har tagit det lugnt under två veckor med bara mysiga lugna uteritter och kollat av han med longering. Förra veckan började jag sätta igång igen och det har bara gått frammåt. Troligtvis har han haft träningsvärk och stått och blivit kall, därav har han blivit stel, men han är som sagt fräsch igen. Han har alltså inte varit halt. Sen har jag haft lite tidsbist också. Jobbade som en gud i september/oktober så bloggen blev lidande. Skulle vara roligt att pigga till bloggen lite och ta fina bilder på Kungen. Synd att man inte har systemkamera :( Kanske något man ska önska sig utav tomten? :)

RSS 2.0