Bommar

Idag satt man äntligen i sadeln igen och Kungen fick jobba på ordentligt! 

Såhär såg övningen ut idag: 



Från vänster: 

2 bommar med 18 meter emellan. Man ska få plats med ungefär 4-8 galoppsprång. Jag lyckades bara med 4 haha. Kungen brukar vara smått galen när bommarna kommer fram och efter första bommen så bara drar han sig vidare till nästa, helt galen. Men det positiva idag var att han var liite mer kontaktbar än vad han brukar vara. Och han höll galopp större delen av passet. 

I mitten ligger det 4 bommar det är 3 meter mellan varje förutom den sista/första (beror på vilket håll man kommer åt) där är det 2,5 meter. Kungen skötte sig exemplarisk på denna övning. Han kom bara fel 1 gång men puschade man honom lite så gick det bra iaf. Han var superfin från både vänster och höger. Denna övning fattade han direkt vad den gick ut på :) 

Längst till höger är det 3 bommar med 9 meter mellan, 3 galoppsprång. Denna blev det pannkaka av hela tiden. Kungen gick fram i en alldeles för stor galopp och det blev för tight för att komma bra så det var nog bara en gång han fick on tre mellan två bommar, sen drog han på igen. 

Sånna här övningar kommer vi få jobba oss trötta på. Men uppenbarligen måste vi nöta och nöta tills det sitter bättre. Kungen var till och med svettig på rumpan efteråt så något måste jag ha gjort rätt iaf ;) 




Bubben efteråt ❤️ mysiga hagar va? ;) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0