Barbacka

Idag blev det en barbacka tur i mörkret. Det tog lite extra tid för mig att göra alla stallsysslor idag. Jag skulle släppa in alla hästarna samt mocka en extra box. Så det blev en av våra "vardags uteritter" för mig och Kungen, det vill säga kolsvart och barbacka. 
 
Fokus varje ridpass just nu är att få Kungen att lyssna på minsta hjälp jag ger honom och att han ska hålla alla fyra hovar på marken. Nu tänker nog dom flesta att han sparkar bakut eller är dum men så är inte fallet. Kungen är lite som en unghäst ibland. Saker runt omkring är jättespännande och ibland lite läskig. Ibland är Kungens också världens visaste och klokaste häst. Men just nu är han 5 år som sagt.
 
Fokusen idag låg alltså på att få honom lyhörd och inte fladdra iväg med huvudet och börja titta på något annat. Bästa sättet att få honom fokuserad är att jobba mycket. I skritten fortsatte jag med öppnor och idag lyssna han mer på vart jag ville ha honom och jag behövde inte nöta med skänkel lika mycket. I traven var det övergångar till skritt. Så fort Kungen blev för "på", ofukoserad, häningig i bettet eller allt formen bröts=när han får syn på något och slänger upp huvudet och stirrar, Saktade jag av och jobbade i skritt tills han var där jag ville ha honom. En  hel långsträcka gjorde vi det här och på slutet gick det riktigt bra! Han höjde ryggen, in med bakbenen och var rund, en jättehärlig känlsa! 
 
Passet avslutades med att vi såg Emma och melody och red sista biten hem med dom (vi står i samma stall). 
 
Imorrn är det dax för hoppning = fokus kombination (hjälp!) 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0