Hoppträning 17/12

Åkte som sagt på träning igår, dunderförkyld. Men jag piggnade på mig på eftermiddagen och mådde bättre och envis som man är så tog man hästen och åkte. 
 
Redan på framridning så hade jag en avspänd häst som lydde minsta vink. Även i v.galopp vilket förvånade mig, med tanke på hur han har betet sig innan. Han blev riktigt fin mellanåt till och med, sökte sig i form och var bara härlig att rida. Det började strömma in en massa människor och hinder drogs fram. Fortfarnade lugn som en filbunke. 
 
Vi började träningen med att ta bort stigbyglarna och trava över bommar. Kungen blev lite stark mellaåt men gick helt klart att kontrollera och på slutet sög han på betett och slog inte i en ända bom. 
 
Vi hoppade fram med galopp bom bakom och framför. Kungen tyckte det var skitckligt med alla bommar men jag var mjuk i handen och höll om skänkeln så över kom han. Tillslut rullade han bara över övningen som inget. Min 15-åring har helt plötsligt växt upp :) 
 
Det gjordes en liten bana med oxer från sväng, plankhinder, ett rättuppstående med jätteläskig (enligt Kungen) hinderfyllnad. och två oxrar till. 
 
Sista banan vi hoppade på var någonstans mellan 90-100cm. Så stolt över min skit på träningen. Han gjorde sig förtjänt av sitt namn. För igår var han Kung. Han vägrade kanske 5-8 gånger på 2 olika hinder. Mestadels för att jag var slut i benen efter 1 timma och han måste ha 100% ryttarstöd annars nitar han. Läskigt utan mamma ju. Sen var den där hinderfyllnaden sjukt läskig. 
 
Han var lugn hela tiden och varken han eller jag stressade upp oss. Jag gick in med känslan av att inte ha några förväntningar alls om hur träningen skulle gå. För tänker jag att det ska gå skit så går det skit. Tänker jag att det ska gå bra så får jag för mycket press på mig själv. Utan jag tänkte bara "RID KVINNA!!"" och se så bra det gick! Så fort jag kände den där krypande rädslan för att hoppa, andades jag lugna andetag så försvann den känslan. Låter kanske helt sjukt för vissa men det funkar för mig ;) 
 
Kungen var dessutom lugn både dit och hem. Bästa hästen. Igår var han verkligen bra, nej vi var verklig bra! :) 
 
Är taggad på 2014 som bara den, fan vad vi ska bli bra! 
 
Gammal bild, ridpasset då allt sket sig, det kommer aldrig hända igen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0