Barbacka

Idag blev det en barbacka tur i mörkret. Det tog lite extra tid för mig att göra alla stallsysslor idag. Jag skulle släppa in alla hästarna samt mocka en extra box. Så det blev en av våra "vardags uteritter" för mig och Kungen, det vill säga kolsvart och barbacka. 
 
Fokus varje ridpass just nu är att få Kungen att lyssna på minsta hjälp jag ger honom och att han ska hålla alla fyra hovar på marken. Nu tänker nog dom flesta att han sparkar bakut eller är dum men så är inte fallet. Kungen är lite som en unghäst ibland. Saker runt omkring är jättespännande och ibland lite läskig. Ibland är Kungens också världens visaste och klokaste häst. Men just nu är han 5 år som sagt.
 
Fokusen idag låg alltså på att få honom lyhörd och inte fladdra iväg med huvudet och börja titta på något annat. Bästa sättet att få honom fokuserad är att jobba mycket. I skritten fortsatte jag med öppnor och idag lyssna han mer på vart jag ville ha honom och jag behövde inte nöta med skänkel lika mycket. I traven var det övergångar till skritt. Så fort Kungen blev för "på", ofukoserad, häningig i bettet eller allt formen bröts=när han får syn på något och slänger upp huvudet och stirrar, Saktade jag av och jobbade i skritt tills han var där jag ville ha honom. En  hel långsträcka gjorde vi det här och på slutet gick det riktigt bra! Han höjde ryggen, in med bakbenen och var rund, en jättehärlig känlsa! 
 
Passet avslutades med att vi såg Emma och melody och red sista biten hem med dom (vi står i samma stall). 
 
Imorrn är det dax för hoppning = fokus kombination (hjälp!) 
 
 
 
 

Schema vecka 6

Här kommer veckans schema! 
 
Måndag: Uteritt
Tisdag: Hoppning/Markarbete
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Uteritt
Fredag: Dressyr
Lördag: Uteritt (skritta) 
Söndag: Vila 
 
 
 

Dressyrlektion 1/2-2014

Igår var det återigen dags för dressyrlektion... Ungefär ett år sedan sist. 
 
Vi började lektionen med att trava på volt. Kungen skulle göra sig lång i halsen och trampa under sig samt böja kroppen efter spåret. Svårare sagt än gjort. Kungen ville helst av allt springa ifrån jobbet. Det är Kungen i ett nötskal, han går nämligen som bäst när han börjar bli lite trött. Springet går då över till arbete- där vi egentligen vill ha honom hela tiden. Så första kvarten gick ut på att jobba honom trött. jag fick bromsa upp samtidigt som jag skulle vara där och försöka ställa honom efter spåret. Låren brände. 
 
När Kungen hade sprungit av sig energin började vi med att varva jobbet med att följa fyrkantspåret och göra öppna på långsidan till att jobba på volten. Jag och Kungen har aldrig gjort en öppna tidigare. Jag tycker att vi fick till en riktigt bra öppna under hela passet. Resten var väl helt ok för två nybörjare.  
 
Vi red aldrig i galopp utan tar det till nästa gång, både jag och Kungen var helt slut dom sista fem minutrarna, äntligten blev Kungen svettig! 
 
Men som summering är jag väldigt nöjd över passet. Det gick över förväntan. Vi har trotts allt bara ridit dressyr hemma och där har dom flesta passet gått åt skogen. Får se när nästa träning blir, jag har såklart bokat upp mig på jobb till nästa gång. Jag funderar på att träna för någon mer dressyrtränare så att vi får regelbunden träning nu. 
 
Det blev en film från första delen utav passet! :) 
 
 

RSS 2.0