Fredag

Slutade kl 14 Igår och efter det blev det till att åka till stallet. Flera minusgrader och mitt i ridturen (som gick genom skogen) var det kolsvart ute.. Ingen pannlampa hade man heller. Men eftersom vi bara skrittade så gick det bra iaf :) Kungen är cool utavsig och knatade på bra. Han hade blivit lite snorigare på morgonen men jag tror att det är det sista som släpper så vi kör på om det inte blir värre förstås. Hårt och halt var det med som sjutton i backen, är jäkligt glad att jag broddade honom för 2 veckor sen :) 


Vitt på marken är det med! :) 

Svala vindar

Jäklar vilken skillnad på väder! Några få plusgrader och iskalla vindar. Känner lite  att bloggen börjar bli en väderblogg och inte en ridblogg, men men har man en utomhus sport så ;) 

Kungen fick sin dagliga dos med skritt. Uteritt och på en liten annan väg en den gamla vanliga, han blir lätt uttråkad annars. Han var lugn och fin hela vägen så än exploderad han inte av energi. Apropå energi så funderar jag på att ta bort havren och endast köra på müsli. Eventuellt lägga till lite olja ett tag. Han gick nämligen ner lite i hull och jag är allergisk mot hästar som går åt det smalare hållet. Hellre att dom har lite mer att ta av som en annan. 

Imorrn kör vi på uteritt igen och till helgen kan vi säkert börja trava lite igen :) 


Så här jäkla fint vare igår :) 

plusgrader

Sån jäkla fin dag vi hade igår. Dock är 8 plusgrader kanske lite konstigt i november men skönt vare. Kungen och jag drog på en jättemysig uteritt. Han är loite över pigg så jag jobbade han lite i skritten eftersom han inte ska trava. Jobbade i kanske 5-10 min med öppnor åt båda hållen och lite sidoförflyttningar. Annars lullade vi bara runt i skogen. 
 
Han är bra klantig min häst och håller alltid på att snubbla när vi skrittar. Idag var det värre än värst för han var kanske 10cm från att äta jord. Han snubbla så jäkligt så jag trodde vi skulle stupa i backen. Men han var kvick upp igen så ingen skada skedd. Hur man nu lyckas snubbla på sina egna framben det kan nog bara han svara på ;) 

åsiktinlägg

För ett tag sen skrev jag ganska många åsiktsinlägg och det var ganska många som reagerade. Det känns som att i hästvärlden så ska alla tycka och tänka lika. Men så är det inte och det vi alla om. Det var ett inlägg som handla om att inte rida i regn, och att jag tyckte att dessa människor var lata. Det upprörde några och jag förstår inte riktigt varför. En påpeka att hon tyckte jag var lite extrem som drog det så långt. Påpekade då att jag menade dom som ALDRIG rider i regn av den anledningen att dom tycker att det är tråkigt eller inte vill bli blöta. Jag fick då som svar att hon aldrig hade stött på en sådan människa. 
 
Tänkte lite efter när jag läste det svaret. Så bara för att denna läsare aldrig har stött på en sådan här människa så finns dom inte? Jag har aldrig sätt en blåval men dom existerar. 
 
Jag kan inte heller förstå att så många människor bryr sig om en åsikt av en tjej som bor ute i skogen mitt i ingenstans? Jag brukar tänka så om jag får kritik om min häst som inte alls stämmer eller bedömmer min ridning efter en filmsnutt på 1 minut. Man kan inte och ska inte gräva ner sig själv om en tjej i 20-års åldern i tex skåne tycker att du hade liiite för lite eftergift just på det hindret. 1 minut på en film. Man rider säkert 39 minuter till och dom är det inga som ser. 
 
Såklart ska man uppskatta konstruktiv kritik. Det är sånt som gör att man utvecklas som ryttare. Men att ständigt grubbla på vad Kerstin 57 år från kalmar tycker och tänker om din ridning, det är meningslöst. Kerstin kommer inte sova sömnlös för att du hade det där pelhamet på din häst, hon föredrar bettlöst, allt annat är feeeeeeeeel. Nej men ni förstår vad jag menar. Dock uppskattar jag vänliga och bra diskussioner som man kan lära sig något utav. Så om någon tar åt sig utav mitt skrivande som något negativt. Tänkt då att den där Louise från Väddö, hon bor i skogen och är 21 år, va fan vet hon om sånt här! ;) 
 
Jag och Kungen, inte världsbäst men vem fan bryr sig!? 
 

Saker som har hänt...

...Som ni inte vet om! 
 
  • Kungen kommer få byta stallplats igen! Nuvarande ägare har sålt gården och Kungen kommer flytta tillbaka till Väddö. 
 
  • I årskiftet kommer troligtvis denna blogg att få somna in och en ny kommer komma upp. Det kommer komma in en tredje person i bloggen. 
 
  • Kungen har klarat ett nytt delmål. Förra veckan satte vi nytt rekord på kombination och flög över 70cm oxrar med ett galoppsprång mellan. 
 
 
Lite nytt och mycket ni säkert undrar över. Mer får ni reda på i dec/jan! :) 
 
 

Veckans schema

Måndag: Uteritt, skrittas 
Tisdag: Vila 
Onsdag: Uteritt, skrittas 
Torsdag: Uteritt, skrittas 
Fredag: Uteritt, skrittas 
Lördag: Uteritt, skrittas ev travas 
Söndag: Uteritt, skrittas ev travas
 
I och med igångsättningen kommer Kungen ta det lugnt den här och nästa vecka! 
 
 

Igår

Kungen har sakta men säkert börjat skrittas ut nu. Jag vill inte köra på 100% eftersom han fortfarande är lite snorig. Så igår alltså blev det en uteritt med endast skritt och ingen sadel. Men jisses hans rygg. jag har skrivit det förr och nämer det nu igen, han är inte skön att rida barbacka på! Går får bokstavligttalat sår på rumpan. hade det inte gjort så jäkla ont efter varje ridpass hade jag ridit barbacka oftare! nu räcker det med dom få gångerna i ånaden jag gör det. 
 
Men Kungen var iaf pigg och framåt. han frustade flera gånger utan att det sprutade ut en massa snor så nog allt är han på bättringsvägen :) 
 
Kungen är ju ganska söt och lite charmig sådär. Han är inte den typen av häst som vill vila mycket. och med mycket menar jag mer än två dagar i rad. Han visar nämligen sin uppskattning genom att skita i vattenhinken i boxen. Detta händer alltså VARJE gång han tycker att han har fått vila för länge. Han hade dessutom gått runt som en elvisp inne i boxen. Som ett sista tack för att han fick vila extra länge kissade han i gången, rakt på gummimattorna. Charmig eller hur? ;) 
 
synd bara att han är för jäkla snygg! 
 

Snor kungen!

Kungen har gått och blivit lite förkyld. Han verkar dock väldigt pigg och har inga andra symptom förutom att han snorar. Därav den obefintliga bloggningen. Kungen kommer få stå nu resten av veckan så kanske vi kan köra på lugnt på måndag igen. 
Schema vecka 46

Här kommer veckans schema! :) 

Måndag: Vaccineras och klippas, vila 
Tisdag: Vila pga vaccinering 
Onsdag: Hovis kommer, longeras  Torsdag: Vila ( jobbar hela dagen) 
Fredag: Markarbete 
Lördag: Uteritt
Söndag: Uteritt

Det är mycket nu som sagt ;) 
Dagarna som varit

Har börjat jobba min jobbiga period nu. 13 dagar i sträck och 16 pass ( det vill säga att 3 utav dagarna jobbar jag hela dagen). Så om bloggningen hamnar efter så är det därför. Men här kommer det som har hänt sen lördagen. 

Lördag: Jobbade med Kungen på utebanan. Det blev ett ordentligt dressyrpass där jag jobbade med delar från Lätt C:1 programmet. Började med att jobba med volterna och där har han fattat nu hur man ska göra. Kom ni ihåg förut när han inte kunde gå inåtställd? Ja det är helt borta iaf, han gick inåtställd och i ett bra tempo. Jobbade mycket med galoppen också och vänstervarv har blivit SÅ MYCKET bättre. Fick till en helt underbar fattning och galoppen var lika lugn och sansad. Nu ska bara huvet ner och bakbenen in så blir jag nöjd. Avslutade med att rida hela programmet och det ända jag är missnöjd med var min jäkla sits. Bara att kämpa på. 

Söndags: vila 

Måndags: Kungen vaccinerades och klipptes. Alltså vila pga sprutan. Han var superduktig vid klippningen. Men det var lite läskigt under benen. 

Tisdag: Vila pga sprutan igår


Så jäkla snygg häst! :) 


Mysigt

Tog en mysig uteritt med kusen idag. Började spöregna precis när jag skulle sitta upp.. Så typiskt! 

Blev en väldigt varierad uteritt. Jobbade i huvudsak med att han inte ska hänga i bettet, vänstersidan blir väldigt tung mellan åt. Så det blev mycket öppnar i skritt varvat med kort trav. Han var väldigt fin idag och på slutet fick han springa av sig lite i galopp. Regnet slutade också efter halva ridturen :) 


Finaste ❤️

Markarbetet igår

Det blev lite markarbete igår för mig och Kungen. Byggde upp en kombination med bommar framför och bakom (samt mellan hindrerna) med 3,5 meter mellan markbom och hinder. Gjorde även upp två små hinder på varje kortsida. 


Började med att värma upp som vanligt och Kungen kändes pigg och alert som vanligt. Men han lyssnade väldigt bra! 

Hopade fram på småhibdrerna på kortsidan, roligt tyckte Kungen och körde på lite extra. Började sen med kombinationen och till en början tyckte han att det var lite äckligt med alla bommar och ville inte riktigt bjuda. Men efter kanske fjärde gången rullade han bara på. Han var superduktig och taxerande fint i hela serien. La till hindrerna på kortsidan som han satte galant! 

Den här övningen ska jag hoppa nästa vecka med och då höja kombinationen. Idag slutade vi på 50cm.


Den översta serien hoppade vi igår. 


Fullt ös medvetslös.

Blev en uteritt idag för herr pigg. Sekunden efter att jag hade satt mig i sadeln kände jag att "jaha det blir en sånt ridpass idag". Hej överskottsenergi! Han var lite tittut mellanåt, stark och på. Precis som han brukar bli när han har stått ett tag. Lösningen då är att jobba han trött. Red väldigt varierat idag med både ställning i skritt, nedsittning i trav och full galopp. Kungen var bra svettig efteråt och han var nog rätt nöjd av att få springa av sig.  Imorrn ska vi nog jobba lite i ridhuset/utebanan :) 


Bild från Berlin zoo. Vildhästarna påminner om Fjording väldigt mycket.

Hemma igen!

Kom hem igår kväll från Berlin, har haft det riktigt awesome där! Tänkte slänga in ett inlägg om det senare. 

Till dagen då. Skulle egentligen ha jobbar idag men vaknade upp med världens nagkatarr, fy bubblan! Som tur var släppte det igen vid 11 tiden (började vid 5.30) och jag åkte upp till stallet vid 15. Mockade och gjorde alla rutiner och sen blev det longering och en kort promis med Kungen. Han var superlycklig att få röra på sig igen och gjorde många glädjeskutt i gallopen, älskade häst ❤️.Dessutom var vänster varv riktigt bra idag :) 

Kungen fick även prova sitt nya innetäcke från hööks, satt perfekt och han blev riktigt snygg i svart/rosa. Rea var det också på det, 502 kr kostade det typ och det är 300 gram fyllning. 


Mot Tyskland!

Idag åker jag och min kära syster till Berlin! Vi åker alltså till Kungens hemland! Där ska vi bara ha det mysigt och äta god mat! :) 

Kungen kommer alltså få vila idag plus hela helgen så kommer jag pussa på han igen på måndag :) 


Min sista! 

RSS 2.0