Inköp

Har blivit en del inköp på sistonde saker jag behövde och saker, ja som inte var lika viktigt att köpa, typ ;) 
 
 
Eskadron väska, som man har lindor im 145 kr 
 
 
catago boots, guld 145 kr också tror jag ;) 
 
 
Hoppsadel, falcon F1 
 
 
Schockmöhle benlindor, oranga 219 kr 
 
 
Glen Gordon schabrak, 400 kr någonting XD 
 
 
Madison ridbyxor, fast svarta, runt 500 kr 
 
 
Flughuva kentucky, 99 kr 
 
 
Har äebn köpt ett flugtäcke för 400kr, lamicell hoppspö och ett rött catago schabrak! :D 
 

Just nu

Haha det ända som det skrivs om på bloggen är varje gång jag hoppar, vi gör mer än det i veckorna bara så ni vet ;) 
 
Här kommer veckan som varit! 
 
Måndags: 
 
Var till Mustang och Kungen fick en ny sadel! Han håller på att sätta mer muskler och kunde inte ha dressyrsadeln längre ;) Blev en falcon hoppsadel och jag är supernöjd, den är skön att både rida drressyr och hoppa i. Kungen skötte sig som vanligt! :D 
 
Tisdags: 
 
Red söderbacken med Kungen. Jobbade mycket med traven då han var ganska starkt men på slutet blev han fin. Han har haft det lite jobbigt med flickvännens brunst men nu börjar han komma ner på jorden igen, det blir ju så mycket jobbigare att vara 5 år i huvudet och inte 15 ;) 
 
Onsdags: 
 
Red ut med Denise och Kyra. Supermysig runda med alla gångarter och en massa mygg! På med sprayen så alla äckliga flygfän försvinner. Blev en ganska kravlös uteritt. 
 
Torsdag: 
 
Hoppträning (finns ett annat inlägg). Hästarna går från och med idag på bete och får sova ute nu :) Mockade ur Kungens box och städade upp i transporten och lite i vinterhagarna :)  
 
 
Älsklings hästen och snygg tröja! :) 

Kungen hoppträning 30/5-13

Halloj!

 

Har åter igen haft hoppträning! Kungen skötte sig super trotts att vi var på ett nytt ställe! Övningarna var bra och fick både mig och kungen att tänka lite ;)  Vi tog det lite basic eftersom det var första gången vi tränade för den här tjejen, men skönt med en mjukstart. Ha en hel del att träna på så som:  

  • Att mina händer ska sänkas
  • Kungens bog inte ska sticka iväg
  • Ha mer i yttertygeln en innerhanden
  • stärka kungen, träna mycket serier med studs, cavaletti, dressy, kombinationer, jag allt som han blir starkare utav! 
  • Och säker massa mer saker! 
Denise var snäll och filma oss, ny träning nästa vecka igen, längtar! :) 
 
 http://videofy.me/v/1949943  
 
 

 

 

 

 

 

 

http://videofy.me/v/1949943

Ett steg närmare rätt

Tjenare alla läsare! Idag passade jag på att dra fram lite hinder och gjorde en bana med 3 studs, en kombination med 10 meter mellan hindrerna och 5,5:an :) Jag är fortfarande sjukt rädd för dne där jäkla studsen men det börjar släppa mer och mer vilket är jättebra! Känner att jag är fortfarande lite hård/passiv i handen och skulle behöva ge mer eftergift och vara lite mer avslappnad än vad jag är, blir lätt stel. Kungen skötte sig superbra som vanligt och hade öronen spikrakt framåt! Han fick till en fin galopp men blev lite trött på slutet. Lägger alla missar vi gjorde på mig, jag har helt klart hittat en superhäst! högsta hindret ligger på 80cm. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Passen i veckan som varit

Kungen fick vila i måndags och tisdags som ni har läst tidigare och här kommer alltså gårdagens och dagens ridpass! 
 
Onsdag: 
 
Red till söderbacken fram och tillbaka. Kungen skulle titta och stressa upp sig för minsta lilla. Man märker så himla lätt när han har stått för länge! Han var rädd för stenar, en mur och en massa andra saker som har funnits där i hundra år typ. Alltså en rikgtig fegis! Han blev lite spänd i och med att han blev tittig och nervös men efter en stund släppte det. Vi jobbade mycket med nedsittningen samt jobbade på volt och han skulle böja kroppen efter volten. Det går väldigt segt i början men efter ett tag släpper det. Skulle dock behöva jobba han på ridbanan någon dag så att det verkligen släpper. Avslutade men lite intervaller i trav och skritt och där skötte han sig riktigt bra. 
 
Torsdag (idag): 
 
Kungen var inte lika tittig och spänd idag vilket var verkligen skönt! Fortsatte med nedsittningen och där kändes det toppen ibland och botten ibland, bara att jobba vidare! Jobbade mer med galoppen idag och han fick till en väldigt lugn galopp. Dock så vill jag att han söker sig mer neråt utan att jag ska jobba livet av mig. Avslutade ridpasset med att hoppa över två grenar som Kungen uppskattade väldigt mycket! :) 
 

schema vecka 20

Måndag: Vila (pga tappsko)
Tisdag; Vila (pga tappsko) 
Onsdag: Uteritt (fokus nedsittning och samling)
Torsdag: Uteritt (fokus galopp) 
Fredag: Terrängbanan
Lördag: Uteritt/pass på ridbana
Söndag: Promenad och badning. 
 
Kungen tappade en baksko i måndags så det blev lite ofrivillig vila där så därför ser schemat lite tajt ut senare i veckan. Men en varierad planering blev det iaf! :) 
 
 
förhoppningsvis ska det planeras en en dag med hoppning nästa vecka! :) 

Skit dålig bloggning

 
Hej alla läsare! Har haft sjukt mycket på senaste tiden och att bloggen blivit lidande är bara förnamnet! Kungen och jag mår bra iaf och är mitt uppe i en lära-sitta-ner-i-sadeln-period. Det är alltså mest dressyr nu som gäller! dock måste jag iväg och hoppa snart igen, det var alldeles för länge sen! Ska börja planera in lite pay and jumps med, förhoppningsvis åker vi iväg den 1 juni! Superkul! bloggar lite mer imorrn om mina planer och senaste ridpass! 
 
 
Senaste hoppträningen var alldeles för länge sen! 

RSS 2.0