Måndag

Red ut idag igen. Red inte vilse hehe... var en ganska lugnt uteritt och inget speciellt hände direkt. Galoppade, travade och skrittade, the normal stuff liksom. Så istället för att avsluta inlägget så här så kommer veckan planering! Woho! 
 
Tisdag: Vila
Onsdag: Uteritt/hoppning
Torsdag: Uteritt/hoppning
Fredag: Dressyr
Lördag: Uteritt 
Söndag: Markarbete
 
 

Lördags + Söndag

Här kommer en summering från helgen. 
 
Lördag: Red ut, red vilse.. Omg säger jag bara. Tur att jag har en snäll häst för jag hamnade helt åt helvetet! Fick tillslut fråga om hjälp för att hitta hem till stallet, haha! Min 40 minuters tur slutade på två timmar. Men Kungen fick galoppera mycket och förhoppningsvis byggde lite muskler (och kondition) :) 
 
Söndags: Markarbete, gjorde upp en bana med mycket bommar som var upphöjda och även små hinder (max 30cm) såhär såg det ut: 
 
 
vi börjar med dom röda bommarna. Där är det travbommar som är upphöjda på en sida varannan vänster varannan höger. Detta var no problems för Kungen och rev inte en ända gång ;) 
 
Det rosa är ett kryss som jag tog efter travbommarna och efter dom oranga bommarna (som förövrigt är tre studs) så ena gången la jag galopp efter travbommarna och andra så blir det hoppa ur sväng från studsen. Även detta var lätt som en plätt! 
 
det blåa på kortsidan hoppade jag på volt. Första gånger för Kungen tror jag och han hoppade jättefint och förstod att han kunde komma ganska nära eftersom det bara var 20cm högt. 
 
Det gröna är två kryss med 14 meter mellan, alltså tre galoppsprång. Kungen har haft svårt med realterade avsånd när det bara har varit 1 språng mellan så har han kunnat greja det i galopp men är det fler en ett så har han slagit av till slängtrav. Så i början blev det lite slarv så i början la han av till trav (bara i vänster varv) men resterade tid var det tre jämna galoppsprång mellan och superfin framför och bakom serien (både höger och vänster varv) Riktigt stolt över han är jag! 
 
Dom oranga är som sagt studs och detta grejade han fin fint hela ridpasset. 
 
På slutet gjorde jag en bana den såg ut såhär. Hoppade studsen, svängde upp på det rosa krysset. La en volt hoppade lilla blåa krysset red direkt mot den gröna serien saktade av till trav travade över dom upphöjda travbommarna la galopp och hoppade det rosa krysset. Sista rundan var helt felfri. han grejade alla distanser, inga kalle anka hopp och ändra enkelt från vänster galopp till höger och var väldigt lyhörd. Var supernöjd över han så ser redan fram till nästa gång vi hoppar! :D 
 
 
 

Longering

Longerade Kungen den 18/7 (jag vet typ jättelänge sen) och han visade att han visst kunde galoppera långsamt på volt. När jag longerar gör jag det utan inspännings grejer och grimma. Men jag ska fixa ett pessoasystem som gör att hästen arbeterar bättre med benen. 
 
Han fick jobba ca 15 min. Man ska longera max 20 min och detta var alldeles lagom för denna dag. Jag är en amatör på att longera därför blir linan slapp och grejs. 
 
här är filmen iaf. Denise var snäll och filmade :) 
 
 
 

Hoppträning

Annelie hade hoppträning för mig och Kungen idag och det gick skitbra! Vi körde travbommar, ett kryss och 5,5:an! Började med att jag skulle trava över bommarna och sen hoppa krysset. När det gick bra skulle jag ta det i galopp och det gick väl sådär... Kungen ville inte lyssna på mig så vi vände på banan så skulle jag galopp hoppa krysset och sen stanna innan bommarna. Kungen fattade vinken och gjorde jättefina halter! 
 
Började sen med 5,5:an och det var no problems. Kungen har blivit väldigt taggad på senare tid vi hoppning så i början var det halvhalt på halvhalt men efter han hade blivit trött så gick det mer i normal tempo! På slutet la vi ihop 5.5:an med krysset och Kungen fattade direkt vad han skulle göra. Dom tre sista gångerna kom vi perfekt och Kungen höll lika långa galoppsteg och hamnade i rätt galopp efter hindret. 
 
Idag känner jag att vi tog ett stort steg framåt, nu kan vi bara bli bättre! :) 
 
 
http://videofy.me/v/2735463  

Mycket mycket!

Hade fullt upp hela förra veckan! Har jobbat 7 pass på 6 dagar och har även flyttat, ni kan tänka er att tiden är knapp då! Så såklart blev ridningen drabbad så Kungen hade en väldigt lugn vecka! men denna vecka blir det andra bullar! Är mitt uppe i tävlingsplanering och förhoppningsvis kan jag komma iväg på en pay and jump den 3/8 sen i september eller oktober blir det lokal debut, jättespännande! :D 
 
Men här kommer veckans schema! 
 
Måndag: Hoppträning 
Tisdag: Uteritt 
Onsdag:Longering 
Torsdag: Uteritt
Fredag: Dressyr 
Lördag: Vila 
Söndag: Markarbete/Dressyr 
 
 

Torsdagens film!

Här kommer en filmsnutt där jag tränar nedsittning i trav. Skumpar en hel del men det kommer förhoppningsvis sluta med tiden :)

http://videofy.me/v/2634541


Torsdag + idag!

Här kommer gårdagens och dagens ridpass!

Torsdags: jobbade Kungen på volten idag! Började med att värma upp i alla gångarter för att sedan börja jobba han på volt. Han blir mer en gärna lat i skrittarbetet så nästa gång ska jag ta med dressyrspöt, han brukar vakna till då. Traven blir lite lättare men han har fortfarande svårt i vänster varv. Han vill helst inte ställas in utan ska gå rak som en planka i volten. Galoppen jobbade jag bara på fyrkantspåret eftersom han inte riktigt orkar jobba med den på en 15 meters volt. Men det är samma sak där. Höger börjar han släppa riktigt fint men vänster varv blir det mest springit och inte lika mycket ställd. Så nu när vi flyttar kommer jag lägga in mer dressyrpass för att få ordning på han. Tränade även på nedsittning i trav. Det är först nu jag kan sitta ner helt ok på han traven men ibland flyger händerna iväg och jag blir skumpig. Kommer lägga ut film sen när jag har bättre internet :) men i det stora hela var detta ett helt okej ridpass!

Idag: idag blev det en uteritt igen. Helt kravlöst. Hade ganska mycket fart idag med växlingar i trav och galopp. Vilket killen gillade. Ser den här veckans uteritter som lite semester. Nästa vecka kör vi igång med hårdträning! Jättemysig uteritt med fint väder lyckades vi med idag :)

Imorrn blir det hoppning! :)


Tidigare

Här kommer det som vi har gjort tidigare i veckan! 
 
Måndags: blev en härlig långritt! Red en väg som inte är trafikerad speciellt mycket och det är superskönt att bara få vara då och slippa tänka på att det ska komma bilar och åka! På dit vägen blev det mest skritt och trav så han fick kolla läget lite. Känns väldigt dumt att komma i galopp och inte ha någon koll på hur vägen ser ut eller om det finns några "läskiga" saker längst vägen. Men på hemvägen blev det andra bullar! Kungen glömde bort vad allt som har med trav att göra och ville mest galoppera. Gjorde inte så mycket då jag bara lät han rulla och så blev det ett konditionspass samtidigt. Det roliga var att det gick inte någe vidare fort men galoppera det skulle han göra! passet blev helt utan krav och vi hade det skitroligt! Som balsam för själen ❤ 
 
Tisdags: kungen fick vila och jag passade på att smörja skorna, sadeln och tränset. Inte bara kungen som det behöver fixas med utan grejerna också, då är det perfekt att göra sånt när han får vila! 👍
  
Bjuder på denna igen, ej min dator 😉
 

Första körningen med kungen!

Töntig film med en töntig Louise, haha XD

 

som ni ser har jag varit ute och kört Kungen idag! Jag  har aldrig kört han innan men hon som hade han innan mig har kört han tidigare. Sen så är han ju travare så han har ju varit inkörd länge! 😄

Men allt gick bra somsagt och Kungen skötte sig fantastiskt hela vägen. Vi mötte en barnfamilj som ville komma fram och klappa och det fick dom såklart! Han blev varken rädd för bilar eller små mopeder, men det brukar han ju inte bli så jag var inte orolig 😉 

När vi hade kommit hem igen blev det en härlig dusch för killen och insmörjning med både flugmedel och annan bra salva som håller dom små flugfäna borta! 


På Raggarö!

Äntligen semester! Vi kom fram i lördags eftermiddag och sen dess har vi bara tagit det lugnt och umgåtts med pojkvännens familj. Kungen går ihop riktigt bra med dom andra hästarna plus åsnan och alla fåren.

Igår blev det ett pass i padocken med lite dressyr och några skutt. Vi hoppade 80cm högs och kungen tyckte det var superkul, han var även jättefin i galoppen :)

Idag får vi se vad det blir, kanske en långritt :)

Ska försöka uppdatera så gott det går hör ute, internet är inte det bästa ;) men men ni får ha det så bra under tiden! :)


RSS 2.0