Schema vecka 18

Måndag: Vila 
Tisdag: Uteritt 
Onsdag: Uteritt 
Torsdag: Vila 
Fredag: Längre uteritt 
Lördag: Uteritt
Söndag: Uteritt 
 
Såhär ser veckan ut. Kommer ta der ganska lugnt eftersom Kungen har haft en liten vilo-period. Nästa vecka kommer det vara lite mer krav på både häst och ryttare! :) 
 
Det ska även bokas in lite lektioner framåt maj! 

Igår och idag

Måndag: Hann tyvärr inte rida som jag alltid brukar göra efter tävlingsdag utan det fick bli en promenad istället på 40 minuter. Kungen fick även massade och han tyckte det var sååå skönt! Jag han också med en hel del ärenden mitt på dan som att köpa mer müsli och strö, kollade även lite i hästshoppen som ligger i Norrtälje, så fina grejer! :) 
 
Tisdag: Red till Söderbacken med Kungen. skrittade fram han i ca 20 min och sen började jag trava han i lång och låg form. Började sedan köra galopp/trav intervaller och det tyckte han var skit jobbigt, har mest kört tempoväxlingar men intervaller är något jag ska börja köra med lite eftersom han tyckte det var svin jobbigt! Han började till och med små studsa en stund för att det var jobbigt med samling, stackars gubben! 
 
Han blev fin på slutet iaf och han fick skritta av i 20 minuter på lång tygel. I stallet blev det extra mys med både godis och lite massage. :) 
 
Jag och Kungen är bäst på att göra grimaser ;) 

Schema vecka 14

Måndag: Uteritt, lösgörande
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Uteritt, längre tur
Torsdag: Vila
Fredag: Löshoppa
Lördag: Uteritt
Söndag: Uteritt 
 
 

Tävlingsdag!

Dagen började tidnigt för mig och Kungen samt pojkvännen, idag åkte vi nämligen på pay and jump i Uppsala! 
 
Resan: Kungen skötte sig bra både dit och hem i transporten. Transporten är inte hans bästa kompis om man säger så men det har helt klart blivit bättre! Hade ett hönät med massor med hö i transporten så han stod lugnt även när vi var framme, skönt! 
 
Framridning/Framhoppning: Man fick rida fram ute och just nu är det inte toppen underlag men jag kunde galoppera iaf lite längst en väg. Framhoppningen sker i collecting-ring som var 20x20 tror jag.. Fick iaf till galoppen även där inne och jag hoppade 60cm hindet 2 gånger och 70cm hindret en gång. Kändes som att det inte behövdes någe mer, bättre att spara energi till riktiga banan :) 
 
60cm: Kungen är som ni kanske vet lite feg och även fast jag slet som ett djurså blev det mest trav under första starten. Jag tror han hoppade ett hinder i galopp. Han vill gärna ha supermycket respons utav mig och jag får trycka  på ganska ordentligt. Men man ser på filmen att han tycker det är skit kul! Han var inte alls lika rädd för läktaren som sist vi var där. Vi var iaf felfria denna runda! :) 
 
 
 
 
 
 
70cm: Den är rundan kände nog både jag och Kungen att nu jävlar kör vi!! Och jäklar så fint det blev! Mer go i hästen, mer galopp och fina språng (förutom näst sista vete fan vad han gjorde där) Vi var felfria åter igen och jag var nära till tårar! Jag tor man kan säga att han galopperade 80% av banan vilket är skit bra. Kungens andra pay and jump i sitt liv och nu kan det bara bli bättre! Så himla nöjd med dagen och hästen! <3 
 
 
 
 
Vill tacka Uppsala ponnyklubb för suveräna pay and jump, kommer åka tillbaka på nästa som kommer om jag har möjlighet. Vill också tacka pojkvännen som var bärhjälp, hästpojke och filmare <3 '
 

Det vi behöver träna på är: 
 
  • Träna relativa avstånd 
  • Hoppa i galopp, alltid
  • Ha alltid så här roligt när vi tävlar/tränar/rider! :) 
 
Älskade, älskade häst <3 
 
 

Uteritt och hovis

 
Hade utsläppet imorse och fixde ordning kungens box och allt annat som tillhör morgon sysslorna. 
tog även en härlig uteritt och red på bett idag stället gör hack ;) 
bort från stallet vart det först framskrittning och trav. När det var klart började galoppen. Kungen jobbade på bra men blev lite hård/stark i munnen men med lite jobb släppte det. Körde trav hem sista biten av grusvägen på hem väg och kungen blev mjukare och finare i kroppen. Avslutade med skritt hem och ett besök av hovslagaren :) 
 
Söt hästen :) 

Måndag - Torsdag

Har syrran på besök så det är anledningen till den kassa uppdatering^^ 
 
Iaf här kommer veckan som har gått hitills
 
Måndags: 
 
Red ut med Kungen och han var så där fin att man undrar om han verkligen har travar blod i sig. Han fick till en jättefin galopp och han galopperade sakta och fint. Han har blivit så himla lyhörd och skärpt den senaste tiden. Kungen har aldrig varit olydig eller "elak". Eller ja hästar är inte elaka men alla kan ha dåliga dagar. Men han var iaf superfin och jag kunde jobba han som jag ville. Blir så himla glad att jag har fått turen att ha han. En riktig toppen häst! :) 
 
tisdag+Onsdag fick han vila för syrran och jag hade lite andra planer på G. 
 
Onsdags/idag
 
Red ett helt kravlöst pass idag. Blev en uteritt fram och tillsbaks till söderbacken (klassikern) och Kungen skötte sig toppen bra! Han galopperade på bra och hade lite mer fart än andra dagar, vilket jag förstår helt. Dom har typ världens tråkigaste hagen men världens tråkigaste underlag, då är det klart att man vill springa av sig lite ;) 
 
Har inte så mycket mer att säga förutom att han var fin som han oftast är (dock väldigt skitig idag!) 
Vad gör jag med hela mitt ansikte?! O_O
 

Slutet av förra veckan

Blev dålig uppdatering förra veckan, jag har jobbat hela påsken och sen så ska man hinna fira den med, plus rida, Mycket på en gång!
 
Kungen longerades iaf i lördags i ena hagen. Underlaget är riktigt kasst och jag körde bara skritt och trav för att vara på den säkra sidan. Jobbade där med tempoväxlingar i trav och jobbade mycket med skritt-trav-skritt-trav. Kungen skötte sig super och hade sänkt huvud större delen av passet. Körde ungefär 20 och sen blev det en kort promis för att pusta ut lite.
 
I söndags vilade han.
 
Idag står det en uteritt på schemat med fokus på samling och galopp. Innan dess ska det rullas höbalar och jag varså duktigt så att inann jag började jobba släppte jag ut hästarna och gjorde klart Kungens box. Alltså har jag spart massa tid till mys nu på eftermiddan! :)
 
Tur att det där hemska bogskavet äntligen är borta! :)

RSS 2.0