Longering

Eftersom jag är höns-mamma delux så valde jag att longera han idag för att se om han ev. var halt. Det blev alla 3 gångarter och jag såg inte en misstanke till smärta eller hälta. Dock blev Kungen ovanligt glad vid longeringen och skuttade hej vilt när det var dax för galoppen. Kul att han har barnasinnet kvar trotts sina 14 år :)
 
Passet blev ca 15-20 min långt, alltså lagom vid longeringen och höns-mamman Louise får vänta spänt tills imorrn och se hur benet ser ut då.
 
Lagom taggad kille till att bli fotograferad XD
 
 

Vad är detta?

 Upptäckte den här svullnaden igår, och såg idag att den var kvar. Kungen är varken varm, halt eller uppvisar tecken på smärte, även fast jag har varit där och känt.
 
Någon som vet vad detta kan vara?
 
Det verkar ju vara en galla då den är mjuk, frågan är bara varför den finns där. Jag har mina teorier atthan har varit klantig i hagen, det är ju ganska lerigt i hagen så han kan ju lätt ha glidit till.
 
Jag menar kan man fasta med bakbenet i magjorden (han har faktiskt lyckats med det 2 gånger!) Så kan man lätt snubbla till också.
 
känns dock inte som en senskada, han hade nog varit mer svullen då.....
 
 
 

Långritt

Idag blev det en långritt med Denise och Kyra. Vi red en ridväg som vi kallar Crossbanan, den heter så just för att den finns en crossbana där ;) 
 
Kungen jobbade på sjukt fint i formen i skritten och traven och var verkligen arbetsam! Det var dock lite läskiga saker längst vägen, så som stora högar med stockar, andra hästar (varav en var hingst), och så kanalen, att gå bredvid vattnet var läskigt! 
 
Men Kungen skötte sig bra och vi hade tur med vädret! :) 
 
 
Kom ni ihåg när han såg ut såhär, allt är utväxt nu och ser hur fint ut som helst! :) 
 
 

Gårdagens ridpass

Det var som sagt uteritt på schemat och det fick bli terrängbanan! Terrängbanan är en slinga i skogen med utlagda stockar mellan 30-60cm höga, det finns ca 10-11 st. 
 
Kungen var sjukt misstänksam till en början och dem 3 första hoppen måste ha sett komiska ut! Han skulle promt stirra på stocken och vi kom ju bara närmare och närmare den så han fick vara snabb med bennen. Så han hade huvudet långt ner och sen helikopter hopp, högt hoppade han med! 
 
Men när det visade sig att stockarna inte var så höga och läskiga blev det normala hopp och en häst som gärna drog på lite efter hindrerna för det var ju riktigt roligt! :) 
 
Detta kommer vi göra fler gånger eftersom det var väldigt uppskattat för herren... i alla fall efter ett tag! ;) 
 
 
Bild från andra hoppträningen, då var hinderna också läskiga. 
 
 

Schema vecka 43

Här kommer veckans schema! :) 
 
Måndag: Uteritt
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Markarbete
Fredag: Longering
Lördag: Vila
Söndag: Promenad 
 

Onsdag

Jobbade idag mellan 7-15 så det fick helt enkelt bli en ritt i mörkret. 
 
jag skulle egentligen bara ha tagit en promis med Kungen men Denise och jag bestämde oss för att ta en tur med hästarna tillsammans! 
 
När all utrustning var på samt reflexerna så börjar det spöregna! Men jag är inte den som håller mig inne när det är skitväder så turen blev av iaf.
 
Jag brukar alltid försöka röra på herren på  något sätt efter en träning så han inte blir så stel, han är ju ändå 14 och jag vill att han ska hålla sih fräsch :) 
 
Blev en varierad ridtur med både skritt, trav och galopp. Inte syntes en ända älg eller jägare heller ;) 
 
 
Längtar till solen... 
 
 
 

Hoppträning

Var som sagt på hoppträning igår, vilket gick helt amazing! 
 
Kungen och jag har inte hopptränat för tränare sedan jag åkte av, så vi har ju missat några gånger. Träningen började med att tarvhoppa ett hinder med hjälp bom, jag hade en väldigt taggad häst men det gick bra, dock skulle vi galoppera samma hinder sen men vi kom mest med sladdrig trav men bättra att hoppa en att bryta av. Han vägrade iaf inte och inte rev vi hindret heller. 
 
Sedan körde vi några småbanor mellan 3 till 4 hinder, Kungen skötte sig super och galoppen infann sig tillslut helt. 
 
Sista banan vi hoppade var på 9 hinder och dem låg på ca 90 cm, även vattenmattan var med.. läskigt.. 
 
Både jag och tränaren blev impade över Kungens och min instas, tränaren tyckte även att detta var den bästa rundan någonsin och hade han vetat att det skulle ha gått så bra som det gick skulle han ha höjt upp alla hinder till 1 m. 
 
Jag är sjukt stolt över kungen. Allt flöt verkligen bara på och gallopen höll vi till 95% av hela banan. Kan kanppt fatta   att hästen som jag provred för 3 månader sen som inte ens att skuttat över en bom i hela sitt liv kan hoppa bana nu på 1m..
 
Såklart var ingen med och filma/tog bilder så jag har tyvärr inga bevis, ni får helt enkelt tro på mig! :) 
 
 
Bjuder på en gammal ;) 
 
 
   

Vecka 41

Veckans Schema! 
 
Måndag: Vila 
Tisdag: Hoppträning 
Onsdag: Promenad 
Torsdag: Dressyr 
Fredag: Uteritt 
Lördag: Longering/cirkel övning 
Söndag: Löshoppa 
 
En blandad kompott! :) 
 
 
 
 

Veckan som var

Har jobbat som en tok så här kommer en summering av veckan! :) 
 
Måndags: Har flyttat till ett nytt stall med Kungen med lite mer ridvägar, så denna dag blev det en härlig uteritt i ny miljö och det fanns mycket att titta på! Red kravlöst så han skulle få ta till sig av det nya utan att jag störde honom :)  
 
Tisdag: Ännu en uteritt blev dock längre och en ny väg. Red med stallkompisen Denise och hennes häst Kyra. Kungen skötte sig galant då jag inte har ridit han med sällskap förut (har ju inte haft han så länge ;) ) Mer fart denna gång och det gick toppen! :) 
 
Onsdag: Dressyrträning. Började passet med att rida utan stigbyglar och att hamna i en korrekt sits, jag hade ingen dålig sits men behövde förbättra den lite! Det var bommar med i passet som vi skulle trava över, kungen blev jätteförvånad att vi INTE skulle hoppa över dom. Bommarna låg som i en liten volt och kungen fick verkligen tänka till ordentligt! Men i slutändan gick det bra :) Vi tränade även på ryggningar, volt arbete, skänkelvikningar och kort trav. Traven var helt Amazing, inte trodde jag att han skulle klara det! :) Jag var väldigt nöjd över min och Kungens insatts och vi hade förbättrat oss sen sist, asroligt att höra! :) 
 
Torsdag: Promenad i mörkret! 
 
Fradag: Ännu en långritt med Denise och Kyra. Dock hade några gjort en hage där vi skulle rida så vi fick hoppa över en å (skitläskigt!) och traggla oss igenom igenvuxen skog, men ut kom vi. Hade en nöjd och svettig häst när vi kom hem! :) 
 
Lördag: Red till ridhuset och hoppade lite teknikövningar. Två hinder med 14 meter mellan, ett på kortsidan och 4 galoppbommar. Kungen fick verkligen en superrunda, höll galoppen rakt igenom i en fin och härlig rytm. Slutade när hindrerna var på 70 cm och det blev lite flängit men både häst och ryttare var väldigt trötta då så jag är nöjd ändå :) Första gången jag red han i ridhus och han kunde starta galoppen från skritt, inte illa! :) 
 
Söndag: Barbacka uteritt. Detta kommer jag inte göra igen på denna häst. Så himla spetsig rygg, fy fan! Orch varje gång han galopperade ett steg så åkte jag fram mot halsen, nej tack nästa gång tar jag sadel! Men vi hade det iaf mysigt och jag höll mig kvar på ryggen :) 
 
 
/Foto William Öhman/
 
 
 
 

RSS 2.0