Crap

Skulle som sagt rida idag men det sket sig kan man ju säga... 
 
Kommer upp till stallet, mockar och gör allt klart och tar in kungen. Börjar rykta han men inser ganska snart att det är något som fattas, great han har bara en baksko.. 
 
Nu skulle man kunna ha tagit en promenad men gjorde det förut med en annan häst och vips så hade den hästen en hovböld på hoven utan sko... Så nej Kungen får stå, hovis kommer ju ändå på onsdag morgon :) 
 
Men vi hade det mysigt iaf med massage och ryktning, Kungen verkade väldigt nöjd iaf :) 
 
 
Dessutom har jag typ världens sötaste häst <3 

Vila

Kungen har vilat nu i två dar och det blir vila för han även idag. 
 
Brukar göra så ibland att han får vila ca 2-3 dagar ibland och återhämta sig samt ta in det han har lärt sig från dagarna innan. 
 
Men från och med imorrn är det det vanliga schemat som gäller. Men det kommer bli lite sådana här vilor till och från i novemer/december. Jag är borta 2 veckor i december, då kommer han endast få gå i hagen och ta det lugnt, dem resterande två veckor som är kavr i december blir det mest skogsmulle ridning för han del.
 
Men här kommer schemat för nästa vecka! 
 
Måndag: Uteritt, fokus sits. 
Tisdag: Ridbana, volt arbete.
Onsdag: Vila (kungen skos och vaccineras) 
Torsdag: Promenad
Fredag: Lugn uteritt
Lördag: Uteritt 
Söndag: Vila 
 
 
Härlig bild med mycket fart i sig! :) 
 

Longering

Blev Longering idag för herren. Ville kolla upp så rörelsemönstret eftersom gallan är kvar. 
 
Hur som helst såg allt normal ut och gallan hade inte blivit större efter motionen. Så nu antar jag att allt står bra till med benet och jag kan fortsätta som vanligt. Enligt equiterapeuten ska jag rida på som vanligt, jag hittar alltså inte på detta ;) 
 
Men Kungen gick bra iaf och han var nöjd efter passet, speciellt eftersom han även fick morötter den bortskämda lilla jäkeln ;) 
 
Bjuder på en gammal bild ;) 

Pay and jump 1/11

var på pay en jump i Uppsala den 1/11 här kommer utvärdering och filmer! 
 
Resan dit: 
 
Kungen var så lätt att göra med den här dagen, eller ja det är han oftast men att stå stilla i transporten är inte så roligt. Men idag var han super, sa inte ett knyst eller förde oväsen ;) 
 
Framridningen: 
 
Kungen var lite tittig, helt normal andra gången vi "tävlar" och vi hade aldrig varit där innan. Men allt eftersom så blev han lugnare och tillslut när det var vår tid fick vi hoppafram. Framhoppningen var nja inte helt okej. Vi hoppade fram i collectingring, alltså 20X20 M, galoppen fick vi kanppast till där men han hoppade alla hinder utan fel. 
 
70cm
 
Nu till pay and jumpen. Kungen blev nu sjukligt nervös, om ni undrar varför han blir rädd när vi ska in på banan så höll tjejen i ett papper som prasslade till och var tydligen livsfarligt. Ja ni kan ju själva se på filmen att läktaren var en mardröm också, samt att han bajsade på sig... Rosa hindret var inte roligt heller. 
 
Han travade genom hela banan eller ja till 99.99 % iallafall och han ville inte ta galoppen och jag ville inte ställa för många krav på en gång, eftersom han var så nervös. 
 
4 fel och helt ok enligt mig. 
 
 
 
 
 
 
80cm
 
Kungen var lite mer avslappnad. Vi fick även tid att kolla in det rosa hindret extra. Det var iallfall lite mer galopp denna gång så det blev ju bättre iallafall. 
 
Felfria. Det var länge sen jag var så glad. På vår första pay and jump fick vi 2 rivningar på 80cm, trodde att det skulle bli samma sak denna gång eftersom han rev en gång på 70cm banan. Men icke, stolt matte är jag ta mig tusan! Ni kan nog höra att jag blir glad i slutet :) 
 
 
 
 
Hemresa: Kungen var lika duktig denna gång! :) 
 
Summering: Bra andra pay and jump. Nu blir det till att träna på galoppen i ridhus och hinder teknik. :) 
 
 

Dagens kalla ridpass

idag var det verkligen snorkallt, usch och fy! 
 
Pysslade lite först i stallet så som mockade,fyllde vatten ute, fixade höbalen och packade hö. Sen var det dax för ridning. 
 
Jag har legat i magsjuka (äckligt men sant) i typ en vecka så kungen har stått, alltså piggelin idag. Det fick bli en uteritt, ganska kravlöst första delen och andra delen jobb. Första delen blev uppvärmning med mycket skritt och sen blev det galopp och där var det att jobba i den farten jag ville, inte han. Det gick bra, jag tror han tyckte dte var jobbigt, han ville gärna dra på lite extra ;) 
 
Andra delen blev trav till en början, både lätt sits och nedsittande (vilket jag nu kan, vilken lycka!). Kungen la sig väldigt lätt i vänster hand, aja baja, jag ska inte bära han, han ska bära sig själv. Detta kommer vi absolut träna mer på! Vi avslutade med en lång avskrittning. 
 
Ett helt lyckat ridpass alltså! :) 
 
 
 
Svullnaden var nere idag men kom upp lite efter ridning, nojar mig sjukt mycket över detta. Men han är inte halt, varm eller öm så jag hoppas att det är lugt ;) 
 
/Louise 

RSS 2.0