Hoppning 11/6

Idag var det hoppning på schemat. Helt klart sista gången i ridhuset innan hösten, fy så varmt det varmt! Nästan som att gå in i en bastu. Kungen (samt matte) blev svettiga på två sek. Kungen har absolut ingen dålig kondis, det berodde helt enkelt på att det var varmt och instängt. Vi hoppade hindrena samanlagt 10 gånger kanske. Men allt kändes super så det kändes bara elakt att harva runt med honom där inne. 
 
Nu till hoppningen. Jag hade vissa krav idag. Nummer ett var såklart mina händer. Dom åker upp och jag rider men en hög handställning = Kungen stör sig på det. Händerna blev någelunda bättre. Fram till hinder ett var dom helt okej sen åkte dom upp igen. Den här ovan kommer jag få nöta bort tills den är borta, det är inget som kommer fixas på ett ridpass. 
 
Nummer två var att Kungen skulle byta till rätt galopp efter hindret när vi byter varv samt att inte sladda. Kungen hade faktiskt mer eller mindre rätt galopp hela tiden. Fram till hindrerna är det aldrig problem utan det är när man hoppar på diagonalen (tex) och byter varv efter det. Det blir oftast korsgalopp eller någon konstig trav/galopp. Men idag satt det faktiskt. Att Kungen sladdar in är mitt egna fel. Jag ger en dålig väg och hinner inte få ihop honom innan hindret. Idag var detta bättre. 
 
Nummer tre var att hoppa högre än 70cm. Vi hoppade 80cm, ville inte höja mer pga värmen och av den anledningen  inte hoppa så länge. 80cm kändes lätt. Vi hoppade hindrena 4 gånger och det var no problems. Kungen klonkade det rättuppstående en gång men bommen föll inte. Han hoppade av lite för tidigt och slog ner med bakbenen för tidigt. Men inga pet och inga tendenser till att nita. Det kändes enkelt och jag skulle lätt kunna höja högre utan att få ont i magen. 
 
Jag är supernöjd med Kungen idag. Han var tillräckligt fram men inte het. Han hoppade fint och jag gjorde mitt bästa att följa med i språnget. Huvudsaken var att det kändes lätt. 
 
Nästa hoppass blir på torsdag nästa vecka då på en utebana. Tänkte mig samma upplägg men kommer hoppa ett snäpp högre igen. Då kommer jag träna på: 
 
  • Sänka händerna mer, ovanan ska väck! 
  • Tänka på vägen, Kungen ska vara väl förberedd på hindret 
  • Vara mer följsam i språnget, vara mindre rak i kroppen över hindret. 
Och sist men inte minst, filmerna! 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0