Förra veckan!

Ska fan börja ställa in mobilen att jag ska blogga, blir så jäkla långa inlägg och hundra ridpass hela tiden, well well! 
 
Torsdags: Markarbete stod på schemat och så blev det! gjorde upp en studs på 30 cm i en båge med fem hinder. Gjorde en kombination med 14 meter (tre galoppsprång) och en oxer på kortsidan. Kungen ville till en början köra sitt egna race men efter några ryggningar lyssnade han rikigt bra. Började att värma upp hoppningen med att travhoppa in i kombinationen. Gjorde det några gånger åt båda hållen och till slut hoppade vi in i galopp. Ibland var han superfin ibland blev det trav och ibläand blev det korsgalopp. Men han hade alltid rätt galopp efter kombinationen och det är ett stort plus! 
 
Sen hoppade vi oxern på kortsidan, no problems, Kungen har börjat fattat den övningen på kortsidan! 
 
Sist hoppade vi studsen. Jag hade gjort den på böjt spår med 3 meter mellan varje hinder, allt som allt var det fem hinder. Började att ta varannan bom på marken, det vill säga 2 bommar. Styrde in Kungen i trav åt båda hållen några gånger och han skötte det klockrent! Höjde upp bommarna på marken med så alla hinder var på 30cm. Och vilken häst! Han bara "jaja" och sköter sig perfekt rakt igenom och båda hållen. 
 
På slutet av passet red jag en bana två gånger. det blev kombination-oxer-stuts-oxer-kombination. Kugen var kanon rakt igenom och studsen kunde vi ta i galopp. Fian hästen! 
 
Blev mycket mys i stallet sen, med både ryktning och massage ♥  
 
Fredags: Uteritt med mycket lydnad, övergångar och konditon. Perfekt träning inför terrängträningen. Annars ett ganska okomplicerat ridpass. 
 
Lördag: terrängträning (kommer i ett annat inlägg) 
 
Söndags: Vila. Stod egentligen uteritt men Kungen hade gått hårt hela veckan och speciellt i lördgas så han fick helt enkelt vila. 
 
Studs på båge! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0