Torsdags

Idag stod det dressyr på schemat och det blev det i ridhuset. 
 
Började att skritta fram som vanligt, tog tyglarna och började fört jobba honom på stora spåret för att sedan jobba honom på en 20meters volt. Kungen är lite lat i skritten i början. Han vill inte riktigt ta sig till jobbet utan småfuskar genom lägga sig på bettet och inte bära sig själv. Detta gjorde han minimalt idag så helt klart framsteg. 
 
Började jobba honom in i traven och han var helt klart era "med" idag och det krävdes inte så himla mycket energi för att få honom där jag ville. Började jobba fram honom i höger galopp. fattningar var helt okej idag. Fock till en jättefin fattning resten var medelmåttiga. Kungen jobbade iaf på jättebra i höger galopp och sökte sig neråt nästan hela tiden. I vänstervarv var det lite mer kämpigt. Han tog fattningarna helt okej även där men sen var det jobbigt. Den starka stuma hästen kom fram igen och man känner verkligen hur varken matte eller häst orkar. Han aökte sig neråt några gånger och det är jag glad över, ibland kom vi även in i en schysst takt. Helt klart något vi kommer få jobba vidare på, båda galopperna måste sitta om han ska gå lite större hoppklasser. 
 
På slutete fick vi till en helt sjukt snygg höger galopp, jag bara flöt med och Kungen gick i en perfekt balanserad och stadig takt och fart, formen satt som en smäck. Kunde gråta av lycka! 
 
Passet avslutades med lång och låg form i både skritt och trav. :) 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0